CHP, İBB adayı İmamoğlu'na özel tanıtım toplantısı düzenledi, İmamoğlu İstanbul için 5 hedefini sıraladı

Partisinin İstanbul adayı İmamoğlu için düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, "İstanbul'u yönetmek için irade lazım. İstanbul'u yönetmek için bilgi lazım. İstanbul'u yönetmek için deneyim lazım. Üçü kimde var? Ekrem İmamoğlu'nda" dedi

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için, Haliç Kongre Merkezi'nde tanıtım toplantısı düzenlendi.
Toplantıda önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuştu. CHP Lideri ''İstanbul'u yönetmek sıradan bir olay değildir" 

"İmamoğlu, 5 yıl içinde tarih yazacak"

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nu Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterme kararının sıradan bir karar olmadığını söyledi. 
 

"Sayın Ekrem İmamoğlu 5 yıl içinde İstanbul'da bir tarih yazacağına yürekten inanıyorum. Bütün İstanbullu işte yıllardır aradığım ama bulamadığım belediye başkanı diyecek. 
Yönetenlerin biz sana ihanet ettik itirafında bulundukları bir İstanbul. Bunu itiraf ettiren İstanbul'un ruhudur kimliğidir aslında. O kimliğe baktığınızda yıllardır yönettiğiniz bir kente nasıl ihanet ettiğinizi görüyorsunuz. İstanbul ihanet edilmemesi gereken, korunması gereken bir kenttir. İstanbul'u yönetmek için bilgiye deneyime birikime ihtiyacınız var. "

 


Kılıçdaroğlu'nun ardından kürsüye Ekrem İmamoğlu çıktı. İBB Başkan adayı bugünü tarihi bir gün olarak niteledi ve İstanbul'a ilişkin 5 hedefini sıraladı.

1- İstanbul'un ulaşım ve trafik sorununu çözmek
2- İstanbul'daki kent yoksulluğu ile mücadele etmek
3- İstanbul'da doğru kentsel planlama ile çevre imar deprem sorunlarını çözmek
4- İstanbul'un işsizlik sorununu çözmek, İstanbul'u çekim merkezine dönüştürmek
5- İstanbul'da yaşam kalitesini yükseltmek

"İstanbul Ankara'dan yönetilmez"

"İstanbul Belediye Başkanlığı'na adayım çünkü bu kentin geleceği için değişim zamanın geldiğini ben de herkes gibi görüyorum. İstanbul için yeni bir sayfa açma zamanının geldiğini herkes gibi ben de biliyorum. İstanbul böyle devam edemez yönetilemez. İstanbul bu yolla mutlu olamaz. İstanbul durursa Türkiye durur. İstanbul tek başına bağımsız bir ülke olsaydı dünyanın ilk 25-30 ekonomisinin arasında yerini alırdı. İstanbul Ankara'dan yönetilemez. İstanbul ne yazık ki iradesi bağlı yöneticiler tarafından da yönetilemez yönetilemiyor. İstanbul eski model yöneticiler tarafından da yönetilemez ve yönetilemiyor. İstanbul günü birlik kararlarla da yönetilemez. Bu şehir ancak genç dinamik yeni nesil bir yönetici tarafından yönetilebilir."

 


"Beylikdüzü'de başardığımı İstanbul'da başaracağım"

"Kent anayasası ile yeni bir mutabakat belgesi ile insana saygıyla demokratik katılımla inovasyonla yaşam kalitesi önceliğiyle. Belediyecilik insanı mutlu etme zanaatidir. Neden kent anayasası diyoruz. İstanbul ne yazık ki yolunu yörüngesini hikayesini yitirdi. İstanbul nereye gittiğini bilmiyor yol haritası yok. Kente ihanet ettik diyorlar. Nüfusun nereye gideceğini kimse tahmin edemiyor. Kente ihanet edilmesin uzun vadeli stratejik kararlar ortak akılla alınsın dediğim dedik olmasın istiyoruz."

"İBB'de çalışan kimsenin işine dokunmayacağız"

"Değerli genel başkanım iki konuda sizlerin huzurunuzda söz vermek istiyorum. Birincisi İBB Belediyesi'nde çalışan tüm emekçi kardeşlerime seslenmiyorum hiç kimsenin işine ve emeğine dokunmayacağız."

 

 

"Asgari ücret 2 bin lira olacak"

"Belediyelerimize talimat verdiniz asgari ücreti 2 bin 200 lira olarak ilan ettiniz bunu göreve geldiğimiz ilk gün yerine getirmenin sözünü huzurunuzda söz veriyorum 3 aylık kayıplarını da söz veriyorum sayın genel başkanım. İstanbul'u küresel çekim merkezi yapmak mümkün. Bugüne kadar başardık İstanbulluların adayıyım. Biz kazandığımız zaman İstanbul kazanacak yerel irade kazanmış olacak. Bu yolculuğun nihai kazananı sizler olacaksınız. Sevgili gençler sizleri yanımda istiyorum. Gençleri yanımızda istiyoruz. Değerli kadınlar İstanbul kadın dostu kent olacak. İstanbul kenti kadınlar için güvenli bir kent haline gelecek. İstanbul'un geleceğini kadınlar tasarlayacak kadınlar ayağa kalkacak. Kadınların emeğine inancına ve değiştirici gücüne çok inanıyorum. Çok ama çok çalışacağız kazanacağız. Birlikte çalışacağız hep birlikte tarih yazacağız.''

 

DAHA FAZLA HABER OKU