Yıldırım köprü cezalarına af teklifinin bu hafta Meclis'te görüşüleceğini söyledi

AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım Harem otogarı esnafıyla buluştu, otogarın en kısa sürede taşınacağını da söyledi

Fotoğraf: AA

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım "Harem otogarındayız. Buranın misafiriyiz. Ben İstanbul'da gözümü burada açtım. Burada otogar esnafının misafiriyiz. Şimdi buranın bir taşınma hikayesi var. Bu artık sürdürülebilir bir şey değil. Gelişen şartlar içinde bunu en kısa zamanda inşallah ele alıp gereği yapılacak. İster başkan olayım, ister olmayayım sözü de veriyorum. Olmazsak da yapılacak olsak da yapılacak" dedi.

Yıldırım, Harem Otogarı İşletmecileri, Acenteleri ve Esnafları Derneği tarafından otogarda düzenlenen sahur programında, otobüsçüler, taksiciler, minibüsçüler ve kamyoncuların temsilcileriyle bir araya geldi.

Temsilcilerle sohbet eden Yıldırım, sorunlarını dinleyip çözüm önerilerini sundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Köprü cezalarına af teklifi Meclis'te

15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden araç sınıflandırması itibarıyla kullanılması yasak geçişler nedeniyle düzenlenen idari para cezaları konusuna değinen Yıldırım, "Köprü cezalarında teklif, meclise verildi. Bu hafta görüşülecek. O iş tamam ve bundan sonra da artık onlar geçecekler vızır vızır cezasız. Birinci köprüden de ikinci köprüden de geçecekler" dedi.

Yıldırım, yaptığı konuşmada, Türkiye'ye yük olanlar, bir de Türkiye'nin yükünü taşıyanlar olduğunu söyledi.

Temsilcilerin, Türkiye'nin yükünü taşıyan kişiler olduğunu ifade eden Yıldırım, "Millete yük olan değil, milletin yükünü taşıyan, yükünü hafifleten, çilekeş bir sektörden bahsediyoruz. Topal Dursun babamın mekanı cennet olsun. Bütün ölmüşlerimize rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Çok çekti. Bugünkü yollar olsaydı herhalde bu kadar hayıflanmazdı. Onları göremedi. Eskiden bu işin ne kadar büyük bir çile olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Hamdolsun yollarımız kaymak gibi" diye konuştu.

Türkiye'nin her tarafında 26 bin kilometre bölünmüş yol olduğunu kaydeden Yıldırım, bu yolların sadece İstanbul'da değil, Hakkari, Bitlis ve Sinop başta olmak üzere ülkenin farklı şehirlerinde olduğunu belirtti.

Türkiye'nin doğusunu, batısını, güneyini ve kuzeyini 16 sene içerisinde pırıl pırıl yaptıklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, sevenleri birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik ama bir şeye dikkat ettik. Yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Onun için hiç kimse heveslenmesin. Bu milletin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine hiç kimse zarar veremez. Buna hiçbir şekilde müsaade etmeyiz. Bunu neye dayanarak söylüyorum. Size dayanarak söylüyorum. 15 Temmuz gecesi, siz bunu gösterdiniz. Bu memleket sahipsiz değildir ve herkes indi meydanlara... Alçaklara hak ettiği cevabı verdiniz."

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU