GameStop çılgınlığını tetikleyen Reddit grubu, yönünü goril sahiplenmeye çevirdi

Grubun sayfasında, gorillere yönelik bağışlardaki artışın, hisse senedi alım satımını bireyler için daha erişilebilir hale getirmenin faydalarına işaret ettiği yorumu yapıldı

Grup üyelerinden birinin sahiplendiği Urungano adlı goril (Cedric Ujeneza/DFGF)

Amerikan oyun ürünleri perakendecisi GameStop'un (GME) hisselerindeki rekor hareketlilikle adını duyuran Reddit grubunun, bahislerden kazandığı paraların bir kısmını gorilleri kurtarmak için harcadığı ortaya çıktı.

CNN'in haberine göre WallStreetBets (WSB) adlı grup, ses getiren GameStop hamlesinin ardından bu kez yönünü hayvan sahiplenme çalışmalarına çevirdi.

GME ve AMC dahil bazı hisse senetlerine yönelik ocak ayında yaşanan işlem çılgınlığındaki rolleriyle ABD'nin yanı sıra dünyanın birçok yerinde dikkatleri üzerine çeken Reddit grubunun üyeleri, Dian Fossey Goril Fonu (DFGF) üzerinden gorilleri sembolik olarak "sahiplenmek" için harekete geçti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her şey cumartesi günü bir WSB üyesinin, GameStop adına DFGF'den Urungano adlı bir bebek goril sahiplenmesiyle başladı. DFGF o andan sonra (ortalama bir hafta sonundaki yaklaşık 20 sahiplenmeyle karşılaştırıldığında) binlerce yeni sahiplenme başvurusu aldı ve 333 bin dolardan (yaklaşık 2,5 milyon TL) fazla bağış topladı.

Kendi içinde kullandıkları dilde birbirlerine "maymun" diye hitap eden grubun Reddit sayfasında, "bir gorili sahiplenmek için gerçekleşmemiş GME kazançları kullanıldığına" dair bir paylaşım yapıldı.

Bir başka iletide, "Maymunları kurtaran maymunlar" ifadesi yer alırken; bir diğer paylaşımdaysa, gorillerin kurtarılmasına yardımcı olmak için yapılan bağışlardaki artışın, hisse senedi alım satımını bireyler için daha erişilebilir hale getirmenin faydalarına işaret ettiği yorumu yapıldı.
 


DFGF konuyla ilgili resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Size bir haberimiz var. Reddit'teki yatırım topluluğu, geleneksel olarak destekçi tabanımız olarak düşündüğümüz kişiler değildi. Ancak hafta sonu bizi şaşırttılar ve (bağışa) boğdular. Sahiplenme programı, başlıca bağış toplama kaynaklarımızdan biri. Bu hafta sonu gelen rakamlar karşısında afalladık.

Reuters'a göre ocak ayında yüzde 1600'ü aşan bir patlama yapan GameStop hisseleri, şubat başından bu yana en kötü haftalık performansını sergileyerek salı günü yüzde 16,4'lük düşüşle 184 doları görmüştü.


Independent Türkçe, CNN, Reuters

Derleyen: Elvide Demirkol

DAHA FAZLA HABER OKU