AK Parti'li başkandan "Andımız" tepkisi: Kim gocunur, kim alınır

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok paylaşımında "İnşallah yanlıştan dönülür, milletimizin adı ve kökü çocuklarımızın o güzel seslerinde nidalanmaya devam eder" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

AK Partili Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok  Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun Andımız kararına tepi gösterdi.

Konuya ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yapan Altınok şunları kaydetti:

Andımız”ı haykıra haykıra söylememiz lazım. “Türk’üm, doğruyum, çalışkanım.” demekten kim gocunur, kim alınır, neden alınır? Devletimizin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve herkes devletimize vatandaşlık bağıyla bağlıdır. Andımızı gururla okumalıyız, çocuklarımıza okutmalıyız.Şükür ki bir devletimiz ve bir andımız var. Andımız da Türk milletinin adıdır. Küllerinden doğmuş bir devletiz, bundan gurur duyuyoruz. Bu ülkede yaşayan herkes kardeştir. Herkes Amerikalıyım diyor, Amerika’nın marşını göğsünü gere gere 202 millet söylüyor.Bizim Andımız hepimizin gururudur, yüz akıdır. Bunu söylemekten şeref ve onur duymalıyız. İnşallah yanlıştan dönülür, milletimizin adı ve kökü çocuklarımızın o güzel seslerinde nidalanmaya devam eder.

 

Bahçeli'den tepki

Danıştay'ın kararına Cumhur İttifakı ortaklarından MHP tepki gösterirken. AK Parti'den bir açıklama gelmedi. MHP lideri Devlet Bahçeli tepkisini "HDP'li bölücülerin fezlekelerinin TBMM'ye gönderilip milli dayanışma şuurunun çelikleştiği bugünlerde Öğrenci Andı kararı pimi çekilmiş bir bombadır" ifadeleriyle dile getirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan: Ezanı Türkçe okumak, okutmak isteyenlerin eseridir

Cumhurbaşkanı Erdoğan  "Andımız"ın tekrar okunması kararına tepki göstermişti. Erdoğan 2018'de yaptığı konuşmada  ant hakkındaki tartışmaların kararlılıklarını artırdığını ifade ederek şunları kaydetmişti:

Çünkü bu metin bu ülkede, ezanı Türkçe okumak, okutmak isteyenlerin eseridir. Bizim andımız İstiklal Marşımızdır ve İstiklal Marşı’mızla beraber yolumuza devam ediyoruz. İstiklal Marşı’mızdan daha güzel, güçlü bir ant olabilir mi? Yok. Ama bunlar böyle çıkarmışlar. Danıştay’ın ‘Andımız’ kararını niyetli görmüyorum

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU