Elon Musk'ın yeni unvanı: Tesla'nın Teknokralı

Finans Direktörü de unvanını "Hazinedar" olarak değiştirdi

Tesla CEO'su Elon Musk, Tesla'nın Çin'de üretilen Model 3 arabaları için 7 Ocak 2020'de Çin'in Şangay kentinde düzenlenen teslimat etkinliği sırasında sahnede dans ediyor (Reuters)

Elon Musk kendisine "Tesla'nın Teknokralı" unvanını verdi.

Elektrikli otomobil üreticisi şirketin finans müdürü Zach Kirkhorn'a da yeni bir unvan veren değişiklik pazartesi günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunulan bir dosyayla duyuruldu.

Dosyada "15 Mart 2021'den itibaren geçerli olmak üzere, Elon Musk ve Zach Kirkhorn'un unvanları sırasıyla Tesla'nın Teknokralı ve Hazinedar olarak değiştirildi" ifadeleri yer alıyor.

Elon ve Zach ayrıca İcra Kurulu Başkanı ve Finans Direktörü olarak mevcut pozisyonlarını koruyacak.

Kirkhorn'un yeni unvanı, George R. R. Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı romanlarındaki dünyada da olduğu gibi fantastik edebiyatta hazine sorumlusu için kullanılan bir terim ve Tesla'nın kripto para birimi Bitcoin'e kısa süre önce yaptığı 1,5 milyar dolarlık (yaklaşık 11,3 milyar TL) yatırımın ardından geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı zamanda Musk'ın unvanı da Almanya'nın başkenti Berlin'in 35 kilometre güneydoğusunda bulunan henüz inşaat halindeki Berlin Gigafabrika'sının altına kurmayı planladığı tekno "rave mağarası"na bir gönderme olabilir.

Geçen martta düzenlenen çevrimiçi ankette yarım milyondan fazla insan dünyanın en zengin otomobil üreticisinin fabrikasının altına alışılmadık bir nitelik kazanması yönünde oy kullanmış ve Musk, orada "müthiş bir ses sistemi ve bir araba büyüklüğünde bas hoparlörler" olacağına söz vermişti.

Tesla patronu pazar günü attığı bir tweet'te "Homo sapiens tekno: Rave'leri ve teknolojiyi seviyor" ifadelerini kullanmıştı.

Rave mağarasının hala planlar dahilinde olup olmadığı sorulduğunda "Ja." (Almanca'da evet -ed.n.) cevabını vermişti.

Musk'ın SEC ile fırtınalı bir ilişkisi var; düzenleyici kurum 2018'de şirketin hisse fiyatı hakkında paylaştığı tweet'ler nedeniyle Tesla'nın başkanı unvanını Musk'tan geri almıştı.

SpaceX'in de baş yöneticiliğini yapan teknoloji milyarderi daha sonra Twitter hesabının Tesla'da çalışan biri tarafından yönetilmediğini söylemiş ve eklemişti:

SEC'e saygı duymuyorum. Onlara saygı duymuyorum.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU