Suriye'de 7 yıl sonra sil baştan: BAE Şam büyükelçiliğini yeniden açtı

BAE'nin Şam büyükelçiliğini yeniden açması, "Esad'ın zaferinin kabulü" olarak değerlendiriliyor

2011'de kapanan BAE'nin Şam Büyükelçiliği bir süredir tadilattaydı

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Şam Büyükelçiliği 7 yıl aradan sonra tekrar açıldı. BAE'nin Şam Büyükelçiliği, Suriye’deki iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana kapalıydı. 

BAE Dışişleri Bakanlığı, büyükelçiliğin BAE saatine göre 16:00’da (TSİ 15:00'te) yeniden hizmete girdiğini duyurdu. Büyükelçilik tekrar hizmete girse de şu an için bir büyükelçi ataması yapılması beklenmiyor.

Suriye'de Mart 2011'de başlayan iç savaşın ardından Birleşik Arap Emirlikleri silahlı muhaliflerden yana tavır koymuş ve Beşşar Esad karşıtı cephenin önemli figürleri arasında yerini almıştı. BAE'nin Şam büyükelçiliğini yeniden açması, Esad'ın zaferinin kabulü olarak değerlendiriliyor.

Suriye: Karar BAE’ye ait
Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mekdat Arap basınına konuşarak büyükelçiliğin yeniden açılacağını doğruladı. Mekdat, kararın “Egemen bir devlet olan BAE’ye ait olduğunu” söyledi. 

"Sırada Arap Birliği var" iddiası
2011’de Suriye’nin Arap Birliği üyeliği de askıya alınmıştı. İddialara göre BAE’nin Şam büyükelçiliğini yeniden faaliyete geçirmesinin ardından Suriye’nin Arap Birliği üyeliği de iade edilecek.
 

DAHA FAZLA HABER OKU