Sur Belediye Başkanı Buluttekin: İlçede 8 mahalleye girmem yasak

31 Mart'ta Sur Belediye Başkanı seçilen Filiz Buluttekin, giriş çıkışın yasak olduğu 8 mahalleye kendisinin de giremediğini söyledi. Buluttekin, bu mahallelerde seçilen muhtarların da mahallelerine giremediğini belirtti

Filiz Buluttekin, 31 Mart seçimlerinde Sur Belediye Başkanı seçildi

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde HDP'den Sur Belediye Başkanı seçilen Filiz Buluttekin, Diyarbakır Valiliği tarafından sokağa çıkma yasağının uygulandığı 8 mahalleye belediye başkanı olarak da giremediğini söyledi.

Diyarbakır'a bağlı Sur ilçesinin birçok mahallesi, güvenlik güçleri ile PKK arasında yaşanan hendek çatışmalarında büyük hasara uğramıştı.

Bu mahallelerle ilgili tasarruf Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne devredildi. 

"Çalışmaları yerinde görmek istiyoruz"

Gazete Duvar’dan Vecdi Elbay’a konuşan Filiz Buluttekin, bu mahallelerle bu 8 mahallede yapılan çalışmaları yerinde görmek için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

 

 

"Belediye başkanı olarak mahallelere girebilmeliyim"

“Sur, geçmişte gezdiğim, bildiğim bir yer. Şu anda bilinmez bir şeye evrilmesi ve kapalı tutulması insanın canını acıtıyor” diyen Buluttekin, “Diyarbakır’da yaşayan herkes için Sur bambaşka bir yerdi. Dolayısıyla burada doğmadım ama 20 yıldır Sur’da gezdim. Her ailenin farklı hikâyesi vardır. Herkesin canının bir parçasının yok edilmesine göz yumuldu. Belediye başkanı olarak bu mahallelere girememem hukuka, mantığa, ahlaka aykırıdır” ifadelerini kullandı.

Seçilen muhtarlar da mahallelerine giremiyor

Sur’un 8 mahallesine seçilen muhtarların da seçildikleri mahallelere giremediğini söyleyen Buluttekin, “Oy vererek muhtar seçen insanlar şehrin değişik semtlerinde yaşıyorlar. Muhtarlardan en büyük beklentileri ise devletten aldıkları kira yardımının düzenli verilmesi konusunda girişimlerde bulunması. Seçimden önce biriken kira yardımlarını alabilmek için eylem gerçekleştirmişti Sur mağdurları. Belki de seçim öncesi böyle bir gerilime, olumsuz tabloya yer vermemek için kısa sürede kira bedelleri ödenmişti” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU