Kılıçdaroğlu: Ekonomik Reform Paketi'nde işsizlikle ilgili tek cümle yok

CHP lideri Kılıçdaroğlu "Bize güvenin, Türkiye'yi değiştireceğiz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Karşıyaka/Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin birçok sorunu olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu "Bu buhrandan Türkiye'yi çıkarmak görevi CHP'dir"diye konuştu. Parti olarak Türkiye'de yaşayan herkesi kucakladıklarını belirten CHP lideri şunları kaydeti:

Bu güzel ülkeye cumhuriyeti, demokrasiyi, özgürlüğü, kadın erkek eşitliğini getireceğiz, bu güzel ülkede kadına şiddete son verdireceğiz.

CHP'li belediyelerin "tarih yazdığını" belirten Kılıçdaroğlu bütün belediye başkanlarıyla gurur duyduğunu belirtti.

Belediyelerin kentsel dönüşümden ana sorumlunun olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu ortaya çıkan ranttan o bölgenininsanalarının yararlanacağını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "Ekonomik Reform Paketi"ne de eleştirilerini yöneltti.

Sözkonusu pakette işsizlik problemiyle ilgili tek cümle olmadığı görüşünü savunan Kılıçdaroğlu şunları kayetti:

2023'te seçim olacak diyorlar, daha erken olacak diyorlar. Ne zamana olursa olsun, önümüze sandık geldiğinde bütün bu hizmetleri Türkiye'nin her yerindeki her vatandaşa götürmek için sizden destek isteyeceğiz. Demokrasiyi, huzuru, bereketi getireceğiz. Her yerde bereket, her evde huzur olacak. Ekonomi paketi açıkladılar malum. 'İşsizliği çözeceğiz' diye tek cümle yok. 10 milyonu aşkın işsizimiz var. Ceplerimiz bir yere gittiğimiz zaman işsiz vatandaşlarımızın talepleriyle doluyor. Üniversiteyi bitirmiş elektrik elektronik mezunu bir vatandaş beni halde yakaladı. İşsiz olduğunu, halde çalıştığını söyledi. Hak ediyor mu bunu, hak etmiyor. Onun zor durumda olduğu bu tablo, onun kusuru değil. Binbir fedakarlıkla ailesi onu okutmuş. Peki niye işsiz? Birileri 3-4-5 maaş alırken neden bir kişi işsiz? İşsiz olması sadece onun sorunu değil, sadece onu değil, ailesini de üzüyor. Bütün bu tabloları biliyoruz. Bize güveneceksiniz. Güvenin bize, biz değiştireceğiz. Türkiye'yi değiştireceğiz. Türkiye'ye huzuru, bereketi getireceğiz. Nerede olursa olsun bir insanımız yaşıyorsa devlet sosyal devlet olarak onun yanında olacak. Hiçbir kadın pazar artıklarından evime yiyecek bulabilir miyim diye düşünmeyecek, herkesin asgari geçim güvencesi olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hal esnafını ziyaret etti

 Kılıçdaroğlu törenden önce Buca ilçesindeki Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nde esnafla biraraya geldi. 

Sohbet sırasında bir esnaf, "Işıkkent-Pınarbaşı yolu öldürüyor bizi. Arabalarımızın alt takımı kalmadı. İzmir'e en iyi hizmet eski belediye başkanı İhsan Alyanak yaptı. O rahmetli olduktan sonra İzmir'e hizmet verilmedi ama şimdi yollarımız hiç iyi değil. Bu iki, beş senelik bir durum değil. Bu 20 senelik bir birikim. Sizden ricamız belediyelerimiz güzel çalışsın. Başkanımız Tunç Soyer'in suçu yok, o yeni geldi" ifadelerini kullandı.

Bir diğer esnaf ise Kılıçdaroğlu'na, "Normalde hal sabah 05.00'te açılıyordu. Şimdi birkaç tane marketçinin sevkiyatı sağlaması için gece 00.00'da hal açılıyor. Bunun için yapılacak bir şey var mı?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu ise eleştirilerinden dolayı esnafa teşekkür etti. Esnafla fotoğraf da çektiren Kılıçdaroğlu'na bir torba portakal hediye edildi.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU