Ekrem İmamoğlu: Evet ben bir projeyim

CHP’nin İstanbul adayı İmamoğlu “Proje misiniz?” sorusuna “Beni 40 haneli köyden alıp, İBB Başkanı yapan Atatürk Cumhuriyetinin projesiyim” yanıtını verdi

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu TV100 kanalında Okan Bayülgen’in katıldığı Uykusuzlar Kulübü programına katıldı. 

İmamoğlu, Bayülgen’in “Proje misiniz?” sorusuna “Evet, Atatürk Cumhuriyetinin projesiyim” diyerek yanıt verdi. İmamoğlu şunları söyledi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Evet ben bir projeyim. Ben şöyle bir projeyim ama: Ben Trabzon'un 40 haneli bir köyünde 60 metrekare oturuş alanı olan 2 katlı toplamda 110-120 metrekarelik bir evde 3 yeni evli çiftin oturduğu, kuzenlerin olduğu bir evde doğmuş bir çocuğum. Ve köy hayatıyla yetişmiş birisiyim. Aynı dönemde ilkokul, ortaokul ve liseyi şehirde okumuş birisiyim. Sonra üniversite okumuş birisiyim ama okuma yazmayı bilmeden esnaflığı da öğrenmiş biriyim. Çocukluğumda bile mal satıp para kazanmayı öğrenmeye çalışmış birisiyim.  Bazen esnaf çocuğuyum ama babam beni pazara göndermiş, pazarcılık da yapmış birisiyim.  Babam inşaat yapardı ama beni inşaatın patronu olarak yetiştirmedi mesela, orada amelelik yaptırdı. Dolayısıyla işçiyi de hisseden birisiyim. Bu olağanüstü bir duygu. Bütün bunların yanı sıra ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, iş yaşamım ama bütün bunlar olurken inancım, maneviyatım, ataerkil bir ailede büyümek, sonra sorumluluk duygusuyla siyasete atılmak tümüyle bu bir proje aslında. Bu proje Atatürk Cumhuriyetinin bir projesi. Beni 40 haneli köyden alıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapan bir proje."

Ekrem İmamoğlu programda horon da tepti. Okan Bayülgen, doğruluk-cesaret oyununda cesareti seçen İmamoğlu'ndan horon tepmesini istedi. 

İmamoğlu horona başlamadan önce ceketini ve kravatını çıkarıp kollarını sıvadı.
 

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU