Harry Potter serisinin Cho Chang'i, o dönem maruz kaldığı ırkçılığı gizlemesinin istendiğini açıkladı

Oyuncu, maruz kaldığı zorbalığa dair tanıtımcıların yalan söylemesini önerdiğini söyledi

Katie Leung ve Daniel Radcliffe, Cho Chang ve Harry Potter rollerinde (Warner Bros)

Harry Potter yıldızı Katie Leung, tanıtımcıların kendisinden kitap serisinin hayranlarından gördüğü ırkçı zorbalık tecrübesini gizlemesini istediğini iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

J.K. Rowling'in satış rekorları kıran romanlarının film uyarlamalarının dördünde Leung, Daniel Radcliffe'in canlandırdığı Harry'nin hoşlandığı Cho Chang karakterine hayat vermişti.

Chinese Chippy Girl adlı podcast'e verdiği yeni röportajda Leung, gençken seride çalışmanın olumsuz taraflarından bahsetti. Bunların arasında kendisine verilen rol yüzünden serinin hayranlarının tacizine maruz kalmak da vardı.

Leung, "O dönem internetin, hayran kültürünün ve o tarz şeylerin yükselişte olduğu bir dönemdi" diye anımsadı.

16 yaşında bir ergen olduğum için bırakın dünyanın ne düşündüğünü, okulda bile insanların ne düşündüğünü önemsiyordum. Orada çok fazla baskı vardı. İnsanların hakkımda ne düşündüğüne kendimi çok kaptırmıştım.

Leung eskiden Google'dan kendisini arattığını ve yorum kısımlarında, mesaj panolarında ve kendisini küçümsemeye adanmış "nefret sitelerinde, çok fazla ırkçı saçmalık" bulduğunu söyledi. Fakat maruz kaldığı ırkçılığın alenen üzerine gitmek yerine tanıtımcıların kendisine böyle bir şey yokmuş gibi davranmasını önerdiğini iddia etti.

Bana 'Ah, Katie bak, biz bunları görmedik, insanların bahsettiği bu internet sitelerini görmedik' dediklerini hatırlıyorum. 'Ve bilirsin, eğer sana sorulursa sadece bunların doğru olmadığını, gerçek olmadığını söyle.' Ve ben de sadece başımı salladım. Bizzat gözlerimle görmüş olsam bile, 'Tamam, tamam' dedim. 'Tamam, evet, her şeyin harika olduğunu söyleyeceğim' dedim.

Leung, Harry Potter filmlerinin bir parçası olduğu için hâlâ "çok minnettar" olduğunu ama o sırada sessiz kalması yönündeki tavsiyeye uyduğu için uzun süredir pişmanlık duyduğunu sözlerine ekledi. Oyuncu, tanıtımcıların Potter serisiyle ilişkili olup olmadığınıysa açıklamadı.

The Independent, yorum için filmin yapımcısı Warner Bros'la iletişime geçti.

Trainspotting 2 ve Locked Down gibi yakın zamanlı filmlerde rol alan Leung geçen yıl Rowling'in sosyal medyada yaptığı yorumların yarattığı tartışma gündemdeyken transseksüel bireyleri desteklediğini belirtmişti.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU