Bundesliga'da gelenek bozulmadı... Bayern Münih üst üste 7. kez şampiyon oldu

Almanya Bundesliga'da şampiyonun belirlendiği son haftada Bayern Münih sahasında ağırladığı E. Frankfurt'u 5-1 mağlup ederek ipi göğüsleyen takım oldu

Bayern Münih, Bundesliga'da 29. kez şampiyon oldu / Fotoğraf: İHA

Almanya Bundesliga’da şampiyonluk yarışına Borussia Dortmund ile birlikte kafa kafaya giren Bayern Münih, sahasında konuk ettiği E. Frankfurt karşısında hata yapmayarak 5-1’lik galibiyetle sezonu zirvede tamamladı ve şampiyonluğunu ilan etti.

Karşılaşmanın 4. dakikasında Kingsley Coman’ın golüyle 1-0 öne geçen Bayern Münih devreyi bu golle üstün tamamladı.

İkinci yarının 50. dakikasında konuk ekip E. Frankfurt, Sebastien Haller’in golüyle durumu 1-1’e getirse de 53’te David Alaba skoru 2-1’e getirdi.

İlk golü atan Coman 58. dakikada Renato Sanches’in golünde asisti yaparken Münih formasıyla son kez sahaya çıkan Franck Ribery’nin 72’de, Arjen Robben’in 78. dakikalardaki golleriyle Münih sahadan 5-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Bayern Münih bu sonuçla puanını 78 yaptı ve üst üste 7. kez, toplamda 29. kez Bundesliga şampiyonu oldu. İkinci sıradaki Borussia Dortmund ise Monchengladbach deplasmanında 2-0 galip gelse de 76 puanla ligi ikinci sırada tamamladı.

Yaklaşık 12 yıldır Bayern Münih forması giyen Franck Ribery ve 10 yıldır Bayern’de mücadele eden Arjen Robben de maç öncesi taraftarla vedalaştı ve duygusal anlar yaşandı.
 

almanya bundesliga bayern münih İHA.jpg
Ribery 12 yıllık Bayern Münih kariyerinde 423 maçta 22 kupa kazanırken, Robben ise 10 yılda 307 mücadelede 18 kupa kaldırdı / Fotoğraf: İHA


Gelecek sezonda FC Bayern Münih, Borussia Dortmund, RB Leipzig ve Bayer Leverkusen UEFA Şampiyonlar Ligi'nde; Borussia Mönchengladbach, VFL Wolfsburg ve Eintracht Frankfurt ise UEFA Avrupa Ligi'nde oynamaya hak kazandı. 

Hannover 96 ile Nürnberg bir alt lige düşerken, 28 puanla 16'ncı sırada yer alan Ozan Kabak'ın formasını giydiği VFB Stuttgart ise 2'nci Bundesliga'yı 3'üncü bitirecek takım ile play-out maçında karşılaşacak.


Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU