Bitcoin’deki sert dalgalanma sürüyor: 1 saatten az sürede bin dolar değer kaybetti

Kripto para kısa süre önce 2019 rekorunu kırmıştı

Fotoğraf: The Independent

Daha birkaç gün önce yaşanan hızlı yükselişle 2019’un en üst rakamlarına ulaşan bitcoin’in değeri bir kez daha çakıldı.

Cuma günü bir saatten az sürede değeri yaklaşık bin dolar (yaklaşık 6 bin TL) düşen bitcoin bu hafta başlarında yakalamış olduğu 7 bin dolar seviyesine doğru geriledi.

En son görülen düşüş, bir hafta önce işlem gördüğü 4 bin dolar noktasının çok üstünde olsa da şu an 2017 sonlarında hızla ulaştığı yaklaşık 20 bin dolarlık zirveden hayli uzak bir yerde duruyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kripto para piyasası analistleri, yaşanan çarpıcı düşüşü borsada büyük miktarda sanal para satışı yapan bir bitcoin sahibinin tetiklemiş olabileceğini öne sürüyor.

The Independent’a konuşan online yatırım platformu eToro'nun analisti Simon Peters, “Bitcoin’deki düzensizliğin sabah erken saatlerde Bitstamp Borsası'na verilen ve diğer borsalardaki satışları tetikleyen önemli bir satış emrinden kaynaklandığı görülüyor” dedi.

Geçen birkaç hafta boyunca piyasadaki olumlu hava göz önüne alındığında bitcoin’in yakında toparlanabileceğini söyleyen Peters, “Ne var ki bu düşüş, kripto varlıkların, balinaların (büyük miktarda kripto para sahipleri) önemli fiyat hareketlerine açık, henüz olgunlaşmamış bir pazarı hala etkilediğine dair net bir hatırlatmadır” diye ekledi. 
 


Fiyattaki değişimin önümüzdeki günlerde ve haftalarda devam edebileceğini kaydeden bazı analistler, kısa vadeli iş yapan tüccarların fiyatlardaki dalgalanmadan yararlanmaya çalıştığını belirtti.

Değer artışında son zamanlarda bitcoin’den gelen olumlu haberlerin de etkili olduğunu vurgulayan uzmanlarsa, piyasadaki karmaşaya rağmen elde edilen son kazanımları, genel olarak kripto para birimi sistemi için önemli bir kazanım olarak yorumladı.  

Piyasayı hareketlendiren söz konusu gelişmeler arasında, ABD’li süpermarket zinciri Whole Foods gibi büyük perakendecilerin dijital kasalarını bitcoin ve diğer kripto paralara açması da yer alıyordu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU