Akif Beki: İktidar meseleyi çok belli ediyor

“Anlıyorsunuz ki mesele demokrasi ve özgürlük mücadelesini büyütmek, darbeciliği ve yasakçılığı bitirmek, ülkeye yerli ve milli bir ana muhalefet kazandırmak değil”

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, iktidarın muhalefet üzerinde kurmaya çalıştığı baskıyı çok belli ettiği görüşünü dile getirdi.

Beki, bugünkü köşe yazısında CHP’lilerin, PKK’dan çocuklarını isteyen kişilerin Diyarbakır’daki HDP binası önünde yaptığı eyleme gitmelerinin iktidarda rahatsızlık yarattığını ifade etti:

CHP’li Özgür Özel’le Sezgin Tanrıkulu, HDP önünde eylem yapan Diyarbakır Anneleri'ne desteğe gidiyor, AK Parti sözcüleri bozuluyor 'niye geldin' diye.  İktidar medyası, "Anneler tepki gösterdi, CHP'yi yanlarında istemiyor" haberleri döşeniyor. Hatta bir anneye "CHP eşittir PKK" bile dedirtiliyor.  Anlıyorsunuz ki mesele Diyarbakır Anneleri'yle dayanışmayı büyütmek değil. Mesele "Bak CHP Diyarbakır Anneleri'yle dayanışmaya gelemedi" demek, bunun üstünden CHP'yi terörün yanında gösterebilmek.  Terör örgütüne duyulan nefretin CHP'ye yönlendirilerek siyaseten istismarını önlediği, karalama kurgusunu bozduğu için bozuluyorlar. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın CHP’ye katılmasının da AK Parti’de hoşnutsuzluk yarattığını belirten Beki, şöyle devam etti:

Saadet'ten ayrılan Cihangir İslam'ın CHP'ye geçmesine, CHP'nin muhafazakarlarla barışmasına, başörtüsü açılımına, başörtüsü yasağını sahiplenmemesine, eskisi gibi artık darbe çığırtkanlığı yapmamasına, antidemokratik müdahalelerden medet ummamasına da çok fena bozuluyorlar.  AK Partili Bülent Turan CHP değiştiği, karşılarında artık eski CHP'yi bulamadıkları için nasıl kızdığını saklayamadı. Şöyle bir tivit attı: 

"Milliyetçi, Atatürkçü, ulusalcı oldukları bilinen M.A.Çelebi, M.İnce gibi vekillerini kov; ömrü CHP ile kavgayla geçmiş adamları törenle partiye al!  Tarihteki CHP ile şimdiki CHP’nin sadece isim benzerliği olduğunun en güzel örneği bu!..." 

“Anlıyorsunuz ki mesele demokrasi ve özgürlük mücadelesini büyütmek, darbeciliği ve yasakçılığı bitirmek, ülkeye yerli ve milli bir ana muhalefet kazandırmak değil” görüşünü dile getiren Beki, şunları yazdı:

Ya ne! Demek ki mesele CHP'yi din, özgürlük ve demokrasi düşmanı gösterebilmek. "Ben gidersem öcü gelir, haklarınızı kaybedersiniz" propagandasıyla korkutarak seçim kazanmaya devam edebilmek.  HDP, İstanbul seçimlerinde 'teröristbaşı Öcalan'ın talimatına uymadığında da az bozulmamışlardı.   Meselenin ne olduğu anlaşılmıştı. HDP'nin, terör örgütü güdümünden çıkmaması değildi. Mesele HDP'nin kontrol edilememesi, laf dinletilememesi, iktidara seçim kaybettirmesiydi.  Bir sabah HDP iktidarın çağrılarına uysa, Kandil'e lanet okusa, terörle arasına yerle gök kadar mesafe koysa ama muhalefet etmeyi de sürdürse iktidarın yine çok rahatsız olmayacağını söyleyebilir misiniz?   Muhalefeti hain, düşman ve terörist göstermek için HDP'nin durumu kullanılamayacak, bu koz elden gidecek. Yeter ki HDP terör örgütünü adıyla amasız, fakatsız lanetlesin; yine de iktidarı memnun eder mi?  CHP'nin "CeHaPe zihniyeti"ni bırakmasından AK Parti'nin niye rahatsız olduğuna bakınca meselenin gerçekte ne olduğu anlaşılıyor.   Bu kadar da belli edilir mi? 

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU