Ahmet Ağaoğlu: Parasızlıktan bu açmaza girmişiz

UEFA’nın almış olduğu Trabzonspor’un gelirlerinin yüzde ellisine en konulması kararının ardından Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TRT Spor'a açıklamalarda bulundu

Ahmet Ağaoğlu / Fotoğraf: AA

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, UEFA’nın verdiği “Gelirlerin yüzde ellisine el koyma kararı” ile ilgili TRT Spor'a açıklamalarda bulundu

Ağaoğlu, UEFA’ya sitem ettiği konuşmasında göreve geldiği günden beri savaştıklarını ve savaşmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Gelirimizin yüzde ellisine el konulması hariç karar bizim beklediğimiz gibi çıktı. Bizim uygulamış olduğumuz ekonomik ve finansal programın dışına çıkarsak, bizi müsabakalardan men edin gibi bir talebimiz vardı. Bu da bu doğrultuda alınmış bir karar” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkan Ağaoğlu, parasızlık sebebiyle kulübün bu duruma düştüğünü belirterek, “Sıkıntılı taraf şu; Ben zaten parasızlıktan böyle bir açmazın içerisinde girmişim, sen de hak ettiğimiz paranın yüzde ellisini alıyorsun. O da benim için artı bir gelirdi. Ben sadece UEFA müsabakalarına gitsem de maç yapsam değildi olay. Oradan elde edilecek gelir bizi önemli ölçüde rahatlatacaktı“ dedi.

“Tüm kulüpleri ilgilendiriyor”

Ağaoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’na da çağrıda bulunarak şunları söyledi:

“Bu sadece Trabzonspor’u değil, tüm Türk kulüplerini de ilgilendiren bir konu. TFF’nin ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun bu yapılandırma yasasını yürürlüğe koyması lazım.”

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU