İran Dışişleri Bakanı Zarif: ABD ile savaş çıkmayacağından eminiz

ABD'nin Basra Körfezi'ndeki askeri varlığı ve İran nükleer krizi sonrası iki ülke yetkililerinin yaptığı açıklamalar sürekli değişkenlik gösteriyor

Fotoğraf: ABD Deniz Kuvvetleri

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD ile savaş çıkmayacağından emin olduklarını söyledi. 

Zarif'e resmi ziyaret kapsamında gittiği Çin'in başkenti Pekin'de İran ile ABD arasında savaş ihtimalinin sorulması üzerine "Savaş çıkmayacağından eminiz çünkü ne biz savaş istiyoruz ne de bölgede kimse İran'ın karşısına çıkma fikrine ya da yanılsamasına sahip." ifadesini kullandı.

 

0038457052010679726.jpg
İran Dışişleri Bakanı Zarif, Çin'in başkenti Pekin'de konuştu / Fotoğraf: AP

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın çevresindeki bazı isimlerin İran'a karşı savaş arzuladığını söyleyen Zarif, "Trump son zamanlarda savaş istemediğini açıkladı ancak çevresindeki kişiler onu savaşa yönlendirmeye çalışıyor." dedi. 

İran yönetimi, Trump'ın aksine Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un İsrail, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İran'a karşı savaş planı yaptığına inanıyor.

ABD medyası da bir süredir Trump'ın, İran konusunda danışmanlarıyla sürtüşme yaşadığına ilişkin iddialara yer veriyor.

 

 

İran ile savaş istemediğini açıklayan Trump, danışmanlarıyla anlaşmazlık iddialarını ise yalanlamış, danışmanlarının kendisini İran’la bir savaşa sürüklediği konusunda endişeli olduğu yönünde medyada çıkan haberler için "saçmalık" ifadesini kullanmıştı.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU