Twitch yayınında antisemitik bir ifade kullanan NBA yıldızının başı dertte

NBA soruşturma açtı, takımı kadro dışı bıraktı, özür dileyen sporcu bu sözü anlamını bilmeden sarf ettiğini savundu

29 yaşındaki Leonard tartışma yaratan sözleri, oyun oynarken yapılan canlı yayında kullandı (Reuters)

NBA oyuncusu Meyers Leonard'ın Twitch üzerinden Call of Duty: Warzone oynarken ağzından çıkan antisemitik sözler infial yarattı.

Pazartesi günü gerçekleşen yayın esnasında küfrederken ABD'de Yahudileri aşağılamak için kullanılan "kike" sözünü sarf eden Leonard olayın duyulmasıyla sosyal medyada gündem oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NBA sporcuyla ilgili soruşturma başlatırken, CNN'in haberine göre basketbol yıldızının oynadığı Miami Heat takımı da "her türlü nefret söyleminin kullanılmasını şiddetle kınadıklarını" vurgulayan bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Meyers Leonard'ın kullandığı sözler yanlıştı. Çatımız altında kimsenin nefret diline başvurmasına müsamaha göstermeyeceğiz. Meyers Leonard süresiz şekilde takımdan uzaklaştırılacak. Miami Heat, soruşturma yürüten NBA'e bu süreçte destek olacak" ifadeleri kullanıldı.

Gelen tepkiler üzerine özür dileyen Leonard ise bu sözü anlamını bilmeden kullandığını savundu.

Guardian'ın haberine göre oyuncu paylaştığı açıklamada özür dileyerek şunları söyledi:

Canlı yayın sırasında antisemitik bir hakarette bulunmuş olmamdan dolayı son derece üzgünüm. O an bu kelimenin ne anlama geldiğini bilmiyordum. Kelimenin geçmişine ve Yahudi topluluğu içi ne kadar hakaret edici bir söz olduğuna dair cehaletim kesinlikle bir bahane olamaz, kabahat işledim. Artık anlamının daha fazla farkındayım. Bu tür nefret söylemine ve onunla nasıl mücadele edeceğimize dair bana ders verebilecek kişilere ulaşma konusunda kararlıyım.

 

Independent Türkçe, CNN, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU