3 ayaklı köpek annesinin diri diri gömdüğü yeni doğmuş bebeği kurtardı

Hamileliğini ailesinden saklayan 15 yaşındaki çocuk-anne, cinayete teşebbüsle suçlanıyor

Tayland’da 3 ayaklı bir köpek, annesi tarafından diri diri gömülen bebeğin hayatını kurtardı.

Hamile kaldığını ailesinden gizleyen 15 yaşındaki kız çocuğu, doğum yapmasının hemen ardından bebeğini toprağa gömdü. Ölüme terk edilen bebeğin yardımınaysa, Ping Pong adlı bir köpek yetişti.

Havlayarak sahibine haber veren köpek, toprağı eşelerken bebeğin bacağına ulaştı. Yaklaşık 2 kilo 400 gram ağırlığındaki bebeği toprak altından çıkaran bölge sakinleri, çocuğu vakit kaybetmeden hastaneye kaldırdı.

Bebeği temizleyen doktorlar, yaptıkları kontrollerin ardından çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ping Pong kahraman ilan edilirken, olayın ortaya çıkmasıyla birlikte tutuklanan anne, çocuğunu terk etmek ve cinayete teşebbüsle suçlandı.

15 yaşındaki annenin ailesi, bebeği büyütmek istediklerini belirtirken yetkililerse bu konuda henüz karar vermediklerini bildirdi.

Bangkok Post gazetesine konuşan Chum Phuang polis merkezinden Yarbay Panuwat Puttakam, reşit olmayan annenin çocuk hizmetleri yetkililerinin gözetiminde sorgulanacağını kaydetti.

Yarbay, “Büyük korku yaşayan kızla, ailesi ve psikologlar ilgileniyor. Yaptığından pişman. Düşünmeden hareket ettiği için gayri ihtiyari böyle davrandığını anlattı. Ailesinin hamile kaldığını öğrenmesinden korkmuş” dedi.

Olayla ilgili çocuk-annenin ruh sağlığının da değerlendirmeye alınacağı belirtildi.

 

 

Nakhon Ratchsima Valisi Wichian Chantharanothai, “Polis yetkilileri, anneyi soruşturmaya hazırlanıyor ancak kendisi de bir çocuk. Bunu göz önünde bulundurup profesyonel davranmak zorundayız. Adilane bir muamele görmesi önemli” dedi.

Yetkili ayrıca, bebeğin fazla derine gömülmediği için hayatta kaldığını ifade etti.

Köpeğinin araba çarpması sonucu bacaklarından birini kaybettiğini söyleyen Usa Nisaikha ise “Çok sadık ve itaatkar olduğu için onu yanımdan ayırmadım. Sığırlarımı otlatırken bana her zaman yardım ediyor. Bütün köy onu seviyor. Muhteşem bir köpek” diye konuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU