Hakan Atilla, Borsa İstanbul'dan istifa etti

Atilla'nın görevi "kendi isteğiyle bıraktığı" açıklandı

Fotoğraf: AA

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Hakan Atilla kendi isteğiyle Genel Müdürlük görevinden istifa etti.

Borsa İstanbul'dan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması şöyle:

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Sn. Mehmet Hakan ATİLLA'nın kendi isteğiyle 08.03.2021 tarihinden itibaren Genel Müdürlük görevinden istifa etmesi nedeniyle, 08.03.2021 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile istifası kabul edilmiştir. Borsamız kararı, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı'na bildirilmiştir.

Bloomberg yazmıştı, Atilla yalanlamıştı

ABD'de Halkbank davası sebebiyle 28 ay hapis yattıktan sonra Türkiye'ye döndüğünde Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne getirilen Hakan Atilla istifa edeceğini ilk olarak Bloomberg duyurmuştu.

Konuya ilişkin Oda TV'ye konuşan Hakan Atilla, "İzne ayrıldım. İzin kararı şahsıma ait, dava veya başka konularla alakası yok" demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Financial Times: ABD ile ilişkileri düzeltmek için

Financial Times’ın İstanbul muhabiri Ayla Jean Yackley imzalı haberde, Hakan Atilla’nın ayrılmasının ABD-Türkiye ilişkileri için kritik bir öneme sahip olduğu öne sürülmüştü. Gazete, “Türkiye mayısta başlaması beklenen bir dava süreciyle daha karşı karşıya. New York’ta başlaması beklenen davada Halkbank’ın para aklama, yaptırımı delme ve dolandırıcılık suçlarından yargılanması bekleniyor. ABD’li savcılar İran’ın Halkbank aracılığıyla 20 milyar dolar değerindeki petrol gelirini kullanabildiğini iddia ediyor. Halkbank’a verilecek ciddi bir ceza Türkiye’deki bankacılık sistemini sarsabilir” yorumunu yapmıştı. Gazetedeki makalede ayrıca, “Atilla’nın görevden alınması Joe Biden’ın yeni yönetimiyle ilişkileri iyileştirmek isteyen Erdoğan’ın Türkiye ile ABD arasındaki anlaşmazlığını iyileştirmek için sembolik bir jest olabilir” denilmişti.

Albayrak atamıştı

Atilla, Ekim 2019'da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından göreve atanmıştı. Atilla, Halkbank'ta çalışırken İran'ın yaptırımlardan kaçmasına yardım ettiği için suçlu bulunmuştu. ABD'de 32 ay hapis cezasına çarptırılan Atilla, 28 ay tutuklu kalmasını ardından Türkiye'ye dönmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU