Dogecoin'in kurucusu Elon Musk'a seslendi: "Onu Ay'a götür"

Billy Markus, "Elon Musk gibi bir müttefikinizin olması gerçekten inanılmaz" diye konuştu

Kripto paranın simgesi haline gelen köpek, Japonya'da yaşayan anaokulu öğretmeni Atsuko Sato'nun Shiba İnu cinsi, Kabosu isimli köpeğinden ilham aldı (Twitter / @elonmusk)

Dogecoin topluluğu, "Ay'a çıkma" tabirini, kripto para biriminin fiyatının artacağına yönelik tahminleri ifade etmek için kullanılıyor. Ancak kripto paranın yaratıcısı, bunu gerçek bir talep olarak dile getirdi.

Dogecoin'in kurucu ortağı Billy Markus, Newsweek'e konuştu ve "Elon Musk gibi bir müttefikinizin olması gerçekten inanılmaz. Bence Ay'a roketlerinden biriyle Dogecoin gönderse gerçekten harika olur" dedi:

Elon Musk'ın Dogecoin'e desteğini ve onunla eğlenişini takdir ediyorum. Mim'den ibaret bir para birimine destek olmak isteyen herkesin tavrının böyle olmasını umuyorum.

ABD'de yaşayan 38 yaşındaki Markus, Dogecoin projesini 2013'ün sonlarında yazılım mühendisi Jackson Palmer'la işbirliği yaparak başlatmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aslında Dogecoin projesi, diğer kripto para birimlerinden farklı olarak bir şakayla başlamıştı. Litecoin diye bilinen açık kaynaklı bir yazılımın kullanıldığı proje, Bitcoin gibi daha ciddi rakiplerinin parodisiydi.

Öte yandan kurulduğundan bu yana Dogecoin, kendi alt kültürünü yarattı ve birçok ünlü hayranı oldu. Para birimi, Elon Musk'ın yanı sıra rapçi Snoop Dogg ve rock yıldızı Gene Simmons'ın sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımların ardından hayran kitlesini genişletti.

Örneğin teknoloji milyarderi Musk, 4 Şubat'ta Twitter hesabından, "Dogecoin halkın kripto parasıdır" diye yazmıştı. Musk'ın Dogecoin'le ilgili son tweeti ise 1 Mart'ta atılmıştı. Bu paylaşımda, para biriminin bayrağı ve ona popülerlik kazandıran köpek simgesi, Ay'da resmedilmişti.
 

 

Öte yandan para biriminin yaratıcıları, Dogecoin projesinden 2015'te çekilmişti. Markus geçen ay Reddit'te paylaştığı bir gönderide hisselerini sattığını ve ikinci el bir Honda Civic alacak kadar para kazandığını yazmıştı.

Markus yeni röportajında projenin kendisine ve kripto para topluluğuna daha çok manevi bir kazanç sağladığını ifade etti.

"Kader ironiyi seviyor ve saçma doğasına rağmen ya da bu saçmalık sayesinde Dogecoin son derece hızlı büyüdü" diyen Markus, sözlerini şöyle sürdürdü:

Pek çok iniş çıkış yaşandı ve topluluk, beklendiği gibi son 8 yılda epey değişti. Ancak özünde, kripto paranın etrafında bir araya gelen ilk topluluğun karakteristik özelliklerini, yani saçmalıklarını ve iyi doğasını korumayı başardı.

Kripto para için kurulan bir Reddit topluluğunun yaklaşık şu anda 1,2 milyon üyesi bulunuyor. Kurulduktan sonra değeri 0,089 dolara kadar çıkan kripto para şu anda 0,052 dolardan işlem görüyor. 

 

Independent Türkçe, Newsweek

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU