TTB: Son bir hafta içinde çok yüksek riskli il sayısı 17'den 26'ya çıktı

Türk Tabipler Birliği, çoğu ilde vakalarda yüzde 50 ile yüzde 100 arası artış yaşandığını açıkladı

Sağlık Bakanlığı verilerin göre son bir hafta içerisinde çok yüksek riskli il sayısı 17’den 26’ya çıktı / Fotoğraf: Sağlık Bakanlığı

1 Mart itibariyle kontrollü normalleşmeye geçilirken, Türk Tabipleri Birliği'nden (TTB) bu sürece ilişkin önemli bir uyarıda bulunuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TTB'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Son bir hafta içerisinde çok yüksek riskli il sayısı 17'den 26'ya çıktı. Çoğu ilimizde vakalarda yüzde 50-yüzde 100 arası artış var. Bir yılı geride bıraktığımız Pandemiye karşı yaygın testle taramaya dayalı etkili bir stratejimiz yok. Pandemi yönetilemiyor, bedelini toplum olarak ödüyoruz" ifadelerini kullandı.

tablo.jpg
TTB, illerde risk durumunda haftalık değişimi paylaştı / Tablo: TTB

 

Bakan Koca, riski düşük illerin, yüksek riskli illere örnek olmasını istedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 vaka sayısı verilerine göre riski düşük illerin, riski yüksek illere örnek olmasını istedi. 

Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Ağrı Adıyaman'a, Batman Samsun'a, Bingöl Ordu'ya, Bitlis Balıkesir'e, Diyarbakır İstanbul'a, Mardin Trabzon'a, Van İzmir'e, Siirt Rize'ye, Hakkari Sinop'a, Şanlıurfa Konya'ya, Şırnak Zonguldak'a, Uşak Tokat'a, Iğdır Giresun'a… örnek olsun. Riski tüm illerde düşürelim" değerlendirmesinde bulundu. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU