SüngerBob filmindeki tuhaf rol için neden Keanu Reeves tercih edildi?

Reeves, Paramount Plus'ta yayımlanan filmde yuvarlanan bir çalıyı canlandırıyor

Son dönemde yer aldığı farklı yapımlarla öne çıkan Keanu Reeves'in çizgi romanı BRZRKR de eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı (Netflix) 

SüngerBob KarePantolon (SpongeBob SquarePants) yapımları ünlü isimleri eğlenceli küçük rollerle ekrana getirmesiyle biliniyor ancak yapımın son sinema versiyonu bu alışkanlığı bir adım ileriye taşımış görünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Perşembe Paramount Plus'ta yayımlanan SüngerBob KarePantolon: Firarda (The SpongeBob Movie: Sponge On The Run) filmi Matrix ve John Wick serilerinin yıldızı Keanu Reeves'i belki de şu ana kadarki en tuhaf rolünde gösterdi. Reeves filmde "Bilge" isminde yuvarlanan bir çalıyı canlandırıyor. 

İlk bakışta bu karakterin herhangi bir ünlü isim tarafından canlandırılabilecek şekilde oluşturulduğu akla gelebilir ancak yapım ekibin en başından itibaren aklında tek bir isim vardı ve bu Keanu Reeves'ti. 

We Got This Covered'ın haberine göre filmi yazan ve yöneten Tim Hill verdiği yeni röportajda Reeves'in bir şekilde yapımda görünmesini hep istediğini söyledi. 

Hill şu ifadeleri kullandı:

Karakteri yazdığımda aklımda Keanu vardı, bu yüzden gerçekten düşündüğümüz başka bir isim olmadı. 'Tabii bunu yapacağım' demesi çok büyük şans.

 

 

Yönetmen, Reeves projeye imza atmadan önce kendisinin ve ekibinin oyuncu sanki rolü kabul etmiş gibi hareket ettiğini ve nihayetinde Reeves'in rolü kabul etmesinin çok iyi olduğunu söyledi. 

(Reeves) rolü gerçekten kabul etmeden çok önce küçük Keanu çizimleri yaptık, filmin içindeymiş gibiydi. Onun için geçici seslendirmeler yapıyorduk ve çok fazla gelişme kaydedilmişti.

Matrix serisinin son filminde Neo karakterini yeniden canlandıracak olması, Cyberpunk 2077'de yer alması gibi gelişmelerle Reeves isminden son dönemde çok sık söz ettirmişti. Ancak yuvarlanan bir çalıyı canlandırdığı rolü muhtemelen bunların en tuhafı. 

SüngerBob KarePantolon filmleri Netflix'ten de izlenebilir.

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU