Saadet Partisi: Biz seçimlere kendi adayımız, kendi partimiz kazansın diye gireriz

Saadet Partisi 23 Haziran’da yeniden aday gösterme kararına ilişkin çıkan tartışmalara cevap verdi

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, İstanbul'daki seçim iptalinin ardından partisinin Necdet Gökçınar’ı yeniden aday göstermesiyle başlayan tartışmalara cevap verdi.

Seçimlere başka siyasi partiler kazansın ya da kaybetsin girmediklerini söyleyen Asiltürk şunları kaydetti.

“Saadet Parti’miz 31 Mart 2019 mahalli seçimlerinde hiçbir ittifakın içerisinde olmadan Türkiye’deki bütün Büyükşehir, İl, ilçe ve beldelerde ittifaksız ve tek başına seçimlere girmiştir. Saadet Partisi, YSK’nın İstanbul’da Büyükşehir Belediye seçiminin yenilenmesi kararından sonra da istişareler sonucu seçime yine kendi adayımızla girmeye karar vermiştir.

Milli Görüş partileri 50 yıldır hiçbir seçime girmemezlik etmemiştir. Milli Görüş partileri seçimlere başka siyasi partiler kazansın ya da kaybetsin diye değil, davasına hizmet etmek amacıyla girer. Biz ülke ve milletin çıkarlarını her zaman parti menfaatlerinden üstün görmüş bir siyasi hareketiz. Biliyor ve inanıyoruz ki, ülkemizin düze çıkması, milletimizin nefes alabilmesi için Saadet Partisi’nin güçlenmesine ve bir an önce iktidara gelmesine büyük ihtiyaç var.

Belediye’ler hizmet yerleridir ve şehrine hakkıyla hizmet eden belediye başkanları kolay kolay seçim kaybetmezler.

Bu vesileyle tekrar hatırlatmak isterim ki, Saadet Partisi İstanbul’da seçimlere bir parti kaybetsin, diğer bir parti kazansın diye girmemektedir. Bu manaya gelecek konuşma ve açıklamaları da uygun bulmuyoruz.  Milli Görüşçüler yanlış anlamalara sebep olacak açıklama ve söylemlerde bulunmaktan kaçınmalıdır.

Biz Milli Görüşçüler şu parti kaybetsin, bu parti kaybetsin diye değil; Allah  rızası için çalışır, kendi adayımız, kendi partimiz kazansın diye gayret ederiz. Aksini ifade eden hiçbir konuşma ve açıklama partimize ait değildir."

Yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde adayı Necdet Gökçınar'ı çekmeme kararı alan Saadet Partisi de, yaşanan tartışmalar üzerine yazılı açıklama yaptı.

Son zamanlarda bazı şahsi açıklama ve fikir beyanlarının bazı basın yayın organları ve kişiler tarafından "fütursuzca" çarpıtıldığına ve partinin zan altında bırakıldığına şahit olunduğu aktarılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Partimizin seçimlere girmesi; sadece ülkemizin menfaatlerini gözetip kollamak, huzuru ve refahı hakim kılmak içindir. Hiçbir çıkar grubunun yanında yer almadığımız gibi kimseye karşı kin ve nefret duygusu da taşımamaktayız. Saadet Partisi ülkemiz siyasetinde özgül ağırlığı yüksek olan bir partidir. Siyasi anlayışının temelinde en önemli ölçü olarak hakkı ve hakikati üstün tutmak yatmaktadır. Ülke meselelerinin tespit ve çözümü konusunda inandığı doğruları yetkili organlarımız vasıtası ile milletimizle paylaşmaktadır. Bu ölçünün dışındaki ifadeler partimizin görüşü olmayıp şahısların kendi kanaatleri olarak değerlendirilmelidir."


Milli Gazete

DAHA FAZLA HABER OKU