150 yıl içinde denizanası, yosun ve böcek yemeye başlayacağız

Toplumlar, gelecekteki beslenme alışkanlıklarını çevresel hassasiyetlere göre belirleyecek

Fotoğraf: The Independent

İngiltere’deki gıda uzmanları, süpermarket raflarının 150 yıl içinde denizanası ve çekirge bazlı gıdalarla dolacağını söyledi.

Sainsbury’s yetkilileri, 2025, 2050 ve 2169 yıllarında beslenme alışkanlıklarımızın nasıl değişeceğini anlamak için anketleri ve bilimsel raporları inceledi.

Hazırlanan raporda toplumların beslenme alışkanlıklarını belirlerken, çevresel kaygıların artmasıyla paralel olarak, gezegeni korumaya öncelik vereceği belirtildi.

Uzmanlar, 5 yıl içinde et ve süt tüketiminin azalacağını ve Britanyalıların 4’te birinin vejetaryen olacağını tahmin ediyor.

Ayrıca “alternatif protein” pazarının da popülaritesini yüzde 25 oranında artıracağı düşünülüyor. Buna göre tahıl bazlı pazarda öne çıkacak sebze ürünlerine yosunlar da dahil olacak.

Bunun yanında 2050 yılına kadar, ton balığı, mezgit ve karides gibi deniz ürünlerinin tüketiminin azalacağı, tüketicilerin bunun yerine denizanasını tercih edeceği öngörülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Denizanası popülasyonunda iklim değişikliği ve aşırı avlanmanın neden olduğu artış, gıda uzmanlarının denizanası tüketimini teşvik edeceği ve bu sayede ürünün raflarda yer alacağı anlamına gelebilir.

Raporda ayrıca, mantar bazlı ürünler ve böceklerin de popülerliğini artıracağı belirtildi.

Buna göre, burger ve makarna yapmak isteyen Britanyalılar önümüzdeki 5 yıl içinde çekirge bazlı un kullanmaya başlayacak.

 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU