Ekrem İmamoğlu FETÖ sanığının iddialarının araştırılması için suç duyurusunda bulundu

Ekrem İmamoğlu, Aydın'daki FETÖ davası kapsamında yargılanan bir sanığın, "İmamoğlu'nu FETÖ ile bağlantılı göstermek için baskı gördüğüne" yönelik beyanlarıyla ilgili avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu

Fotoğraf: AA

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, aleyhine FETÖ'cü olduğu yönünde ifade vermesi için bir FETÖ sanığına baskı uygulandığı iddiasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. 

İmamoğlu’nun avukatları Kemal Polat ve Sercan Polat 3 sayfalık suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu. Suç duyurusunda FETÖ şüphelisi Erkan Karaarslan'a İmamoğlu'nun FETÖ'cü olduğu yönünde ifade vermesi için baskı yaptığı öne sürülen gazeteci Serkan Seyhan şikayet edildi, soruşturma sonucu tespit edilecek varsa bakan ya da diğer şüphelilerden de şikayetçi olundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suç duyurusunda, şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurma, görevi kötüye kullanma ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarından cezalandırılmaları istendi.

Dilekçede şu ifadeler yer aldı: 

“Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2018/635 sayılı dosyasında 14.05.2019 tarihinde yapılan duruşmada tutuklu FETÖ şüphelisi sanık Erkan Karaarslan, gerçek olmadığı halde müvekkili FETÖ ile bağlantılı gösterecek beyanlarda bulunması karşılığında, şüpheli Serkan Seyhan ve diğer kişiler aracılığıyla bazı bakanların kendisine serbest bırakılma vaadinde bulduğunu, bu nedenle kendisine ve ailesine sürekli baskı yapıldığı şeklinde beyanlarda bulunmuştur.

Bu gelişme, 2017 yılından başlayan bir dizi olayla birlikte değerlendirildiğinde, organize şekilde suç işlendiği ve müvekkile yönelik bir kumpas girişimi olabileceğine dair şüpheleri oldukça güçlendirmiştir. Sayın Başsavcılığınızca yapılacak soruşturma neticesinde belki de hukuk tarihine kara leke olarak geçebilecek bir kumpas henüz sonuçları ortaya çıkmadan engellenebilecektir."

Suç duyurusunda FETÖ sanığı Erkan Karaarslan’ın tutuklu olduğu cezaevine yazı yazılarak, 18, 19, 20 ve 27 Mart 2019 tarihlerinde ziyarete gelenlerin kim olduklarının sorulması bu kişilerin söz konusu iddialar hakkında ifadesine başvurulması istendi. 

Erkan Karaarslan’ın ifadesinde geçen gazeteci Serkan Seyhan’ın ifadesine başvurularak, aralarında bahsedildiği gibi bir konuşma geçip geçmediğinin, geçti ise içeriğinin ne olduğunun, cezaevine hangi makamın izniyle girdiğinin sorulması da talep edildi.

İçişleri Bakanı Soylu da açıklama yapmıştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da iddialara ilişkin, "FETÖ'den dolayı bir tutuklunun bir beyanını 'Bakanlar bu adama baskı yaptı.' diye ifade edip, yine suyu bulandırmaya çalışıyorlar, Aydın Belediyesi ve CHP'nin İstanbul adayıyla ilgili. Bunu açıklamayan alçaktır, namerttir ve şerefsizdir. Bu kadar açık ve net. Açıklamayan alçaktır, namerttir ve şerefsizdir" demişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU