Özkök: Ombudsman kardeşim biraz geri çekil reklam yapacağım

Hürriyet yazarı, isim vermeden Faruk Bildirici'yi eleştirdi

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, “Ombudsman kardeşim biraz geri çekil reklam yapacağım” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Özkök, daha önce köşesinde reklam yaptığı eleştirisi getiren Medya Ombudsman’ı Faruk Bildirici’yi hedef aldığı yazısında bir ton balığı markasıyla ilgili yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özkök’ün satırları şu şekilde:

Reklam yapacağım ama reklam olmasın diye şirketin adını vermeyeceğim... Nasıl olsa bir yerde görürsünüz... Şöyle başlıyor... Bir evde genç bir çift... Bir kutu tonbalığı konservesi açıp harika görünen bir salata yapıyorlar... Sonra genç adam konserve kutusunu gösterip konuşuyor: “Yaaa hakikatten çok güzel... Adamlar yapmışlar...”

Oradan bir sonraki sahneye geçiyoruz... Modern bir konserve fabrikası... Yüzlerce insan çalışıyor... Hepsinin yüzünde pleksiglas COVID maskesi var. İçlerinden biri yüzünü açıyor ve o anda fark ediyoruz. Bir kadın.... Hepimize bakarak  şunu söylüyor: “Adamlar mı yapmış...”

O an anlıyorsunuz ki “Adamlar yapmış” dediği o konserveyi yapanların hepsi kadın... Ve fondaki sesten, o kuruluşta çalışan 2 bin 200 kişiden 1.400’ünün kadın olduğunu öğreniyoruz.... O kadınların yaptığı konserveler 35 ülkeye ihraç ediliyor...

Önümüzdeki pazartesi, 8 Mart Kadınlar Günü... Şirketlerimiz işte böyle harika reklamlarla ve tanıtım filmleriyle o özel güne hazırlanıyorlar... Türkiye’yi ileri götürecek duygu ve irade işte budur... Şirketlerimizde, halkımızda, Cumhuriyet değerleri üzerinde, kadın hakları konusunda, hayvan sevgisi konusunda giderek büyüyen bir duygu ve hassasiyet dalgası var... Artık sıra, bu yükselen güzel dalga üzerine güzel ve sağlam bir demokrasi evi inşa etmekte...

Bildirici-Hürriyet tartışması

Uzun yıllar Hürriyet gazetesinde ombudsman olarak görev yapan gazeteci Faruk Bildirici, gazetenin mevcut yazarlarının köşelerinde örtülü reklam yaptığı eleştirisini sık sık dile getiriyor. Bildirici bu konudaki ifadeleri nedeniyle uzun yıllar beraber çalıştığı Özkök ve Hürriyet’in genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan tarafından eleştiriliyor.

Özkök yazısında isim vermese de bahsettiği markanın Dardanel olduğu anlaşılıyor. Bir süre önce üretim merkezlerinde eldiven kullanmayan işçilerin gözüktüğü video ile gündeme gelen Dardanel markası, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir reklam filmi hazırladı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU