Tiyatro sanatçılarından "Boğaziçi" bildirisi: Mücadele eden öğrencilerin ve akademisyenlerin yanındayız

262 tiyatro sanatçısı imzasıyla yayımlanan bildiride, "Bu kez onlar sahnede, direnişin sahnesinde ve biz onları alkışlıyoruz" denildi

Fotoğraf: Reuters

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasının ardından protestoların başladığı Boğaziçi Üniversitesi'ne tiyatro sanatçılarından destek geldi. 
Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanması sonrası Boğaziçi Üniversitesi'nde başlayan protesto eylemlerine tiyatro sanatçıları da destek verdi.

"Tiyatro Sahnesinden Direnişin Sahnesi’ne Selam" başlığıyla yayımlanan bildiriye 262 tiyatro sanatçısı imza attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bildiride, protesto eylemlerine katılan öğrencilerin gözaltına alınmasına ve üniversite kapısına kelepçe vurulmasına tepki gösterilerek, "Mücadele eden öğrencilerin ve akademisyenlerin yanındayız" denildi.

Bildiride şunlar kaydedildi:

Üniversitenin bilim, düşünce ve sanat üreterek topluma katkı sağlayacağına inanıyoruz. Boğaziçi Üniversitesi, sahip olduğu değerler ve demokrasi kültürü sayesinde ülkemizin kültürel ve bilimsel birikimine son derece değerli katkılar sunmuş bir kurumdur. Bu atmosfer sayesinde Boğaziçi Üniversitesi'nde birçok tiyatrocu, sinemacı, müzisyen ve edebiyatçı yetişmiştir. 

Bu süreçte öğrencilerin ve akademisyenlerin itirazlarının, başlattıkları eylemlerin en doğal hakları olduğunu düşünüyoruz. 

Öğrencilerin ve akademisyenlerin eylemlerinin polisiye yöntemlerle bastırılmaya çalışılması, üniversitenin kapısına kelepçe vurulması, öğrencilerin gece yarısı operasyonlarıyla derdest edilip tutuklanması ve sorumsuzca terörist ilan edilmesi, değerli akademisyenlerimizin itibarsızlaştırılmaya çalışılması, LGBTİ+'ların olmadık hakaretler ile aşağılanması kabul edilemez uygulamalardır. 

Mücadele eden öğrencilerin ve akademisyenlerin yanındayız. 

Bu kez onlar sahnede, direnişin sahnesinde ve biz onları alkışlıyoruz.
 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU