"Çorlu'da çocuklarını kaybeden ailelere 'Daha gençsiniz, tekrar çocuk yaparsınız' dediler"

Adalet nöbetine Sirkeci Tren Garı'nda devam eden Çorlu Tren Katliamı Aileleri basın açıklaması yaptı

8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri gerçek suçluların yargılanması talebiyle başlattıkları adalet nöbetine bugün Sirkeci Garı'nda devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çorlu Tren Katliamı Aileleri, 25 kişinin öldüğü 318 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili dört TCDD çalışanının yargılanmasını kabul etmediklerini, bakandan müdüre, şirket yöneticilerinden ihale verene kadar bu sürecin esas sorumluluğunu taşıyanların yargılanması gerektiğini bir kez daha söyledi.
 


Kazada anne babasını kaybeden İsmail Kartal, aileler adına yaptığı basın açıklmasında bir yetkilinin kazada yakınlarını kaybeden ailelere “Daha çok gençsiniz, tekrar çocuk yaparsınız” dediğini iddia etti.

“300 küsur yaralı var. Hiç kimse geldi mi devlet yetkililerinden. Sordunuz mu bir şeye ihtiyacınız var mı diye? Evet geldiler. Psikolojik destekle beraber. Ne dediler ailelere biliyor musunuz? Daha çok gençsiniz tekrar çocuk yaparsınız. Bunu söyleyecek kadar vicdansız mısınız?”

Aileler adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

“On ay sonra savcı bula bula bu katliamda sorumluluğu bulunan şirketlerden birinin yönetim kurulu üyesi ve soruşturmanın yürütüldüğü şirketlerden birinin danışmanını bilirkişi diye karşımıza çıkardı. 10 ayın sonunda gözümüzün içine baka baka bize yalan söylediler, sürekli bizi oyaladılar. Ne soruşturdukları bir yetkili var ne de gerçek suçluları ortaya çıkarma dertleri var”

Tren kazasında hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel’in dedesi Mehmet Öz ise ” Olayın olduğu gece oradaydım. Çamurun üzerine mucur dökülerek yol yapılmaz. Siz torunlarınızı izlerken ben ağlıyorum. Benim bir tane torunum vardı o da toprağın altında. Adalet nerede adalet” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU