Harry ve Meghan çifti Dünya Kadınlar Günü'nü böyle kutlayacak

Archewell isimli internet sitesindeki açıklamada "Hayatınızdaki ve toplumunuzdaki kadınlar için gerçek şefkat hareketlerinin temelini atalım" ifadesi yer alıyor

Çiftin Oprah Winfrey'e verdiği merak edilen röportajda Winfrey, Meghan Markle'a "sustunuz mu, susturuldunuz mu?" diye soruyor (AFP)

Sussex Dükü ve Düşesi 8 Mart Pazartesi günü gerçekleşecek Dünya Kadınlar Günü'nü bu yıl nasıl kutlayacaklarını açıkladı.

Çiftin planları, kendisini "kar amacı gütmeyen çalışmalar ve yaratıcı faaliyetler yoluyla değişimi yönlendirmek için şefkatin gücünü açığa çıkarmayı" amaçlayan bir hayır kurumu olarak tanımlayan ve yeni açtıkları Archewell Vakfı'nın internet sitesinde yayımlandı.

Şimdi, Uluslararası Kadınlar Günü'ne adanmış yeni bir sayfada yıllık kutlamanın nasıl gerçekleştirileceğine dair fikirler listeleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sayfanın başlığında "Kadınlar Tanınmayı Hak Ediyor ve ayrıca Desteği" ifadeleri yer alıyor.

Altındaysa "Dünyanın çalışanlar, liderler, eğitimciler, bakıcılar ve daha fazlası olarak her geçen gün daha fazla kadın istediğini biliyoruz. Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, hayatınızdaki ve toplumunuzdaki kadınlar için gerçek şefkat hareketlerinin temelini atalım" ifadeleri bulunuyor.

Sayfa ardından yerel doğumevlerine ve aşevlerine bağış yapmak gibi önerilerde bulunarak devam ediyor.

Ayrıca kadınlara ait restoranlardan yemek siparişi vererek kadınlara ait işletmeleri desteklemeyi öneriyor.

Ailenin kadın üyeleriyle görüşmek ve onları koronavirüs aşısı yaptırmaya teşvik etmek gibi daha basit öneriler de var.

İnternet sitesi, "İşten aile bakımına kadar, çoğumuz şu anda çok fazla işi bir arada götürmeye çalışıyoruz" diye belirtiyor.

Ardından ekliyor:

Sussex Dükü ve Düşesi, ay boyunca bu eylemlerin birçoğuna kendileri de katılıp bunları gerçekleştirecek ve her yerde ailelerin ve toplulukların adım adım şefkati açığa çıkarmak için bir araya gelmesini umuyor.

'İyi misin?' kadar basit bir şey sormak bile uzun bir yol kat ettirebilir.

Bu önerinin ardındaki düşünce 2019'da çıkan ve çiftin Afrika'nın güneyine yaptığı kraliyet gezisini takip eden "Harry & Meghan: An African Journey" adlı ITV belgeselinde Meghan'ın kendisine de sorulan ünlü bir soruyu yansıtıyor.

Belgeselin sunucusu Tom Bradby, Meghan'a iyi olup olmadığını sorduğunda Meghan şu cevabı vermişti:

Sanırım (iyiyim), sorduğun için de teşekkür ederim çünkü pek çok insan iyi olup olmadığımı sormadı ama sahne arkasında son derece gerçek şeyler yaşanıyor.

Meghan ve Harry Dünya Kadınlar Günü'nden bir gün önce 7 Mart'ta Oprah Winfrey'le birkaç fragmanı paylaşılan röportajlarını yayımlayacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU