HDP: Mademki yasal engel yok avukatların İmralı’ya gidişinin önü hızla açılmalıdır

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Öcalan’a uygulanan avukat görüşmesi kısıtlamasının kaldırıldığını açıklamıştı

HDP Sözcüsü Günay Kubilay

Basın toplantısı düzenleyen HDP Sözcüsü Günay Kubilay, Adalet Bakanı Gül’ün açıklamalarının önemli olduğunu söyledi.

Kubilay, “Sayın Bakan, İmralı’ya ilişkin görüşmelerde herhangi bir yasal engel olmadığını açıkladı. Diğer yapılan açıklamalardan sonra İmralı tecridinin kaldırılmasının önünde herhangi bir yasal ve hukuksal bir engelin olmadığının sorumlu bakan tarafından açıklanması da önemlidir. Bu açıklamanın özellikle bunun kamuoyuna yansıması bir o kadar önemlidir” dedi.

Kubilay, kısıtlamaların kaldırılmasının ardından yapılması gerekenin, avukatların hızla İmralı’ya gitmesi ve görüşmelerin önünün açılması olduğunu söyledi.

Günay’ın değerlendirmelerinden öne çıkan başlıklar şöyle:

“Avukatlar İmralı’ya gönderilmezse bu keyfiyettir”

"Bir kez daha altını çizerek söylemek istiyorum ki artık İmralı tecridinin önünde herhangi bir yasal engel olmadığına göre avukatlar derhal İmralı’ya gönderilmelidir. Eğer bundan sonra avukatlar İmralı’ya gönderilmeyecekse bu tutum her şeyden önce keyfidir, siyasidir ve Sayın Bakan’ın sözlerinin itibarsızlaştırılmasından başka bir şey değildir." 

Cezaevlerinde süren açlık grevleri

"Başta anneler olmak üzere herkesin gözü bu insanlık suçuna bir an önce son verilmesindedir. Bu zamana kadar sürmüş olan hukuksuzluk, adaletsizlik ve ayrımcılığa son verilmesi istenmektedir. Atılan bu kritik adımlardan sonra yapılacak iş hiç de zor değildir. Çünkü bu konuda daha önce yaptığımız açıklamalarda da değindiğimiz gibi eğer biz tecrit konusunu, seçim polemiklerinin dışında ele alabilirsek, partiler arası politik çekişmeler dışında evrensel değerler kategorisinde el alabilirsek, bu meseleyi çözmek mümkündür. Demek ki bu zamana kadar yasala aykırı davranılmıştır, yanlış bir yol izlenmiş, politik tutum alınmıştır. Bu yanlıştan dönme erdemi hızla gösterilmelidir."

Binali Yıldırım biberonu elinden alınmış çocuk gibi davranıyor

İstanbul’da hepimiz yakında izliyoruz AKP-MHP yani Cumhur İttifakı’nın ortak adayı Binali Yıldırım elinden biberonu alınmış bir çocuk gibi dolaşıyor. Oylarımız çalındı diyerek, mağduriyet edebiyatı yaparak oy peşinde koşuyorlar. Bu sandık kurullarını düzenleyenler bunlar, sandık kurulu başkanlarını seçenler bunlar, bu listeleri hazırlayan valileri ve kaymakamları atayanlar bunlar, YSK’nin görev süresini 1 yıl uzatan da onlar.

AKP’nin seçim iptal gerekçesi yaptığı, oy kullananların 20 bininin zihinsel engelli olduğuna dair veriler Sağlık Bakanlığı’ndan çalınmıştır. 10 bin kısıtlı oy kullanıldı demiştir AKP, kısıtlılık bilgisi Adalet Bakanlığı’ndan çalınmıştır. İlçe seçim kurullarından sandık kurulu başkanlarının listeleri çalınmıştır. Sandık kurulu üyelerinin nerede çalıştıklarına dair bilgiler SGK ve Bağkur’dan çalınmıştır. Sandık kurulu üyelerinin bütün sülalelerine dair bilgiler İçişleri Bakanlığı’ndan çalınmıştır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU