BM, Yemen için hedeflenen yardım parasını toplayamadı: Uluslararası toplum hayal kırıklığı yarattı

Yardım için düzenlenen konferans sonrası konuşan Guterres, uluslararası toplumun Yemen için yaklaşık 1,7 milyar dolar taahhütte bulunduğunu söyledi

Fotoğraf: Reuters

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, insani krizin ve kıtlık riskinin bulunduğu Yemen'e, hedeflenen yardım parasının toplanamamasını "hayal kırıklığı" olarak niteledi.

Yemen'de kıtlığın önlenebilmesi için düzenlenen yardım konferansının ardından açıklama yapan Guterres, uluslararası toplumun yaklaşık 1,7 milyar dolar taahhütte bulunduğunu söyledi.

Milyonlarca Yemenlinin açlıkla mücadele ettiğini ve yardıma muhtaç olduğunu vurgulayan Guterres, uluslararası toplumun "hayal kırıklığı" yarattığını ifade etti.

Yemen'de kıtlığın önlenmesi için düzenlenen uluslararası yardım konferansında 3,8 milyar dolar yardım çağrısı yapan BM, 1,7 milyar dolara ulaşabildi.

Yemen'deki insani kriz, korkunç boyutlara ulaştı

Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz, korkunç boyutlara ulaştı.

BM'ye göre, dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de, nüfusun yüzde 80'i insani yardım ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, İran destekli Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU