Yanan Rus uçağının alev almadan önce birkaç kez zıpladığını gösteren video ortaya çıktı

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada pilotaj hatası üzerinde yoğunlaşılıyor

Rusya’da 41 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili paylaşılan yeni bir görüntü, uçağın alev almadan önce pist boyunca birkaç kez zıpladığını gözler önüne seriyor.

SU1492 sefer sayılı Aeroflot uçağı, 5 Mayıs’ta başkent Moskova’daki Şeremetyevo Havalimanı’nda acil iniş yaparken alevler içinde kalmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yakın zamanda gün yüzüne çıkan bir video uçağın “zıplayan bir iniş” gerçekleştirdikten sonra alevlere gömüldüğünü gösteriyor.

Öte yandan olayla ilgili devam eden soruşturma, kazanın iniş sırasında “pilot hatası” ve “otomatik pilota aşırı bağlılık” nedeniyle yaşandığı ihtimali üzerine yoğunlaşıyor.  

İniş öncesi yıldırım düştüğü belirtilen uçaktaki sorunun tehlikeli bir boyutta olmadığı kaydedilirken, Kommersant gazetesine göre, “soruşturma artık 2 pilottan hangisinin 41 kişinin canına mal olan tehlikeli manevra yaptığını tespit etmeye” odaklanıyor.

Olay sonrası verilen bilgilere göre, Sukhoi Superjet 100 model uçağa, kalkışından kısa süre sonra yıldırım düşmüş ve bu nedenle uçağın jeneratörleri devre dışı kalmıştı. Acil durum çağrısı yapan pilotlar, uçağın yönünü kalkıştan 28 dakika sonra Şeremetyevo Havalimanı’ndaki piste çevirmişti.

Rus basınına konuşan mürettebat, uçağa yıldırım düştüğünü ve telsiz sinyalini kaybettiklerini anlatırken, pilot Denis Evdokimov, “Büyük bir parıltı görüldü ve patlama oldu. Yangın yere indikten sonra başladı” demişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU