Süleyman Soylu: 700’e yakın sandık başkanının yakını FETÖ ile iltisaklıydı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Binali Yıldırım’ın 31 Mart’taki seçimlerde mağdur edildiğini ileri sürdü

Fotoğraf: AA

Bakan Soylu, TGRT Haber'de katıldığı Gündem Özel programında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin tekrarlanmasına ilişkin soruları yanıtladı.

Soylu'nun konuşmalarından satır başları şu şekilde:

"YSK'nın bana demesi gerekir ki 'Bu yükümlülük senin, yapman gereken kim FETÖ'cü, kim KHK ile ihraç edilmiş?' Sandık başkanları ile ilgili çok net veriler var. Ortalama 700 civarında birinci ve ikinci dereceden yakını, FETÖ ile iltisaklı olan var. Bylock var.

Binali Bey niye mağdur, aslında millet mağdur. Milletin verdiği oyu almış Vatan Partisine, CHP'ye DP'ye, X veya Z partisine yazmış. Ben bunu muhafaza edemeyeceksem niye İçişleri Bakanlığı yapayım, niye milletin hakkını savunayım, niye Amerika'ya kafa tutalım, niye Cerablus'ta mücadele edelim? 3 tane oyu mu koruyup kollayamayayım? Bunu yapan buradaki sandık kurulu başkanıdır.

İstanbul seçimi özel bir seçimdir. Efendim dört tane pusula var da niye birisi geçersiz oluyor? Gayet basit. Dediler ki “biz hile yaparsak tek vuruş yapalım, altın vuruş yapalım”. Ben şimdi Kadıköy'de oyların nasıl kullanıldığından endişeliyim. Sandıkları açtırmadılar. Büyükçekmece Belediye Başkanı fuzuli işgalcidir. Bir seçim iptal edilecekse Büyükçekmece iptal edilmeliydi. O belediye başkanı orada fuzuli işgalcidir. Ama YSK böyle karar verdi.

'230 bin kişinin neci olduğunu YSK'ya gönderdik'

Ben müneccim değilim. Maltepe sandık kurul başkanının hangi siyasi partidendir bilemem. Bana vereceksin, ben onun FETÖ ile ilişkili mi, DHKP/C'li mi olup olmadığını veririm. Bugün 230 bin kişinin iki gün içerisinde neci olduğunu sarı zarflarla gönderdik. 230 bin memurun bilgisi YSK'ya gönderildi. Bütün bakanlık memur alırken soruyor, bize sormadan hangi memurun nereye verildiğini bilemeyiz. Binali Bey niye mağdur?  Neredeyse 30'un üzerinde sıfır rakamı var Binali Bey'in. Bununla oynayan sandık başkanıdır. Bununla oynayan başkası değildir. Bunu sandık kurulu başkanının dışında kimse yapamaz, çünkü oradaki sayım döküm cetvelini sandık seçim tutanağına nakleden odur. Hile her türlü yapıldı bunun için Binali Bey mağdurdur diyorum, bunun için millet mağdurdur diyorum."

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU