CHP’li Salıcı: AKP'lileri sahada görüyor musunuz; MHP'liler de yok

Salıcı, iktidarın, vatandaşın sokakta gerçekte neler yaşadığını görmesini ve iki partinin sokağa çıkması gerektiğini ifade etti

Fotoğraf: Independent Türkçe

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “AKP'lileri, milletvekillerini sahada görüyor musunuz? MHP'liler ne yapıyor, onlar da yok” ifadesini kullanarak, “Vatandaşın sokakta gerçekte neler yaşadığını bir görsünler, çarşıya, pazara bir gitsinler” dedi.

Salıcı, gündemi değerlendirmek ve parti içi temaslarda bulunmak için Sivas, Tokat, Yozgat, Erzincan İl Başkanları ile Sivas’ta bir araya geldi.

AK Parti için, “Türkiye’yi uzun zamandır yönetmeye çalışan savrulmuş bir iktidar” tanımı yapan Salıcı, “İktidar artık yorgun, yönetemiyor. Özellikle son dönemlerde yapmış olduğu uygulamalar iktidarın savrulduğunu çok net gösteriyor. 2002 yılında ilk iktidara geldiğinde ‘bu ülkede yoksulluk var, biz bunu ortadan kaldıracağız’ diyen AKP, 19 yılın sonunda bu toplumu yoksulluğa mahkum etti. Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu ekonomik durum, 2002 yılından çok daha kötü durumda. Türkiye'de yoksullaşma ve açlık çok ileri noktaya vardı fakat maalesef iktidar bu gerçeklerden uzak” diye konuştu.

“MHP acaba nasıl tepki gösterir' diye düşünmek zorunda”

“Bu ülkede yasaklar var’ diyen AKP, 19 yılın sonunda neredeyse  bu topraklarda yasak olmayan hiçbir şey bırakmadı” diyen Salıcı şöyle devam etti:

Aydınlar, siyasetçiler bir yana  vatandaşlarımız bile günlük hayatında yasaklarla boğuşmak durumunda bırakıldı. AKP’nin son geldiği noktada artık MHP'nin vesayeti altına girmiş bir iktidar var. Bir şey söylemeden önce 'MHP acaba nasıl tepki gösterir' diye düşünmek zorunda. MHP'nin onay vermediği bir şeyin üzerine ısrar edemeyecek durumda. Böyle bir ortamda, Türkiye'yi 2002'de ilk gelmiş oldukları yıllardaki hedeflerine doğru götürme imkanları, uzun zamandır ortadan kalktı.

“CHP geleceğin iktidarını konuşuyor”

Türkiye'nin bulunduğu durumdan çıkışının mümkün olduğunu söyleyen Salıcı, "Biz sahadayız, peki AKP'lileri, milletvekillerini sahada görüyor musunuz? MHP'liler ne yapıyor, onlar da yok. Vatandaşın sokakta gerçekte neler yaşadığını bir görsünler, çarşıya, pazara bir gitsinler” dedi.

CHP’li Salıcı şunları kaydetti:

31 Mart seçimlerinde 11 büyükşehir belediyesinin CHP'ye geçmesiyle tarihi bir başarıya imza attık. Bu toplantılarda önümüzdeki sürecin, CHP'nin iktidar adımlarını konuşuyoruz. Ortada bir seçim yok, CHP'liler sahada, CHP'liler geleceğin iktidarını konuşuyor, CHP'liler iktidar yürüyüşü başlatmış durumda. O seçim geldiğinde bugün vermiş olduğumuz bu emeklerin hepsinin karşılığını alacağımıza inanıyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU