Necmettin Erbakan'ın kardeşi seçimin yenilenmesine karşı: Usulsüzlük varsa hepsinde vardır

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın kardeşi seçimin yenilenmesinin tutarlı bir tarafı olmadığını söyledi

Necmetin Erbakan'ın kardeşi Kemalettin Erbakan AK Parti'yi yenilenen İstanbul seçimleri konusunda eleştirdi / Fotoğraf: Twitter

Saadet Partisi'nin eski lideri Necmettin Erbakan'ın kardeşi Kemalettin Erbakan, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul seçimleriyle ilgili "Aynı şartlarla birkaç seçim yapıyorsunuz, sonra çıkıyorsunuz bazılarını kabul edip, birini kabul etmiyorsunuz. Bunun tutarlı bir tarafı yok. Ortada bir usulsüzlük varsa hepsinde vardır" dedi. 

Necmettin Erbakan'ın kardeşi Kemalettin Erbakan, Odatv'den Ayşe Baykal ile yeni çıkan kitabı “Etrafındakiler” hakkında konuştu.  

Habere göre, Erbakan, AK Parti’yi ve Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul kararını eleştirerek, "Ya seçimi tümden yenileyeceksiniz ya da yapmayacaksınız. Aksi halde siz kazandığınızı kabul ediyor, kaybettiğinizi kabul etmiyor olursunuz" dedi. 

Seçimin yenilenmesinin tutarlı bir tarafı olmadığını savunan Erbakan, "Kitabınızda seçimlerle ilgili bir tespitiniz var. 'Demokrasilerde seçim çözüm değil, seçimin şartları çözümdür' diye. Malum yenilenmesi karar alınan bir İstanbul seçimi var. İstanbul seçimleri için ne düşünüyorsunuz?” sorusuna şöyle cevap verdi: 

Geçen gün partili bir arkadaşla İstanbul seçimini konuştuk. Ona dedim ki; aynı şartlarla birkaç seçim yapıyorsunuz, sonra çıkıyorsunuz bazılarını kabul edip, birini kabul etmiyorsunuz. Bunun tutarlı bir tarafı yok. Ortada bir usulsüzlük varsa hepsinde vardır. Makul bir şeyin olması gerekir. Ya seçimi tümden yenileyeceksiniz ya da yapmayacaksınız. Aksi halde siz kazandığınızı kabul ediyor, kaybettiğinizi kabul etmiyor olursunuz. Bunu Halk Partisi’ni savunduğum için söylemiyorum. Ortada bir sorun varsa adil bir şekilde çözmelisiniz.

“Türkiye’de particilik ideolojiden çıkıp şahsiyete dönüştü”

Bu durumun Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) lehine olacağını öne süren Erbakan, Saadet Partisi’nin CHP ile ittifak yaptığı için eleştirilmesine ve “Erbakan Hoca’nın kemiklerini sızlatıyorlar” gibi yorumlara tepki gösterdi. Erbakan, “Ne ilgisi var? Necmettin Erbakan, Ecevit ile anlaşmadı mı? Bir partinin bir partiyle anlaşması mesele değil ki, destek alabiliyorsan anlaşırsın. Bakın, Türkiye'de particilik ideolojiden çıkıp şahsiyete dönüşmüş durumda. Bugün yapılan siyaset değil, parçalanma” dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Fatih bana danışmadı”

Kemalettin Erbakan’a yeğeni Fatih Erbakan’ın kurucusu olduğu Yeniden Refah Partisi hakkındaki düşünceleri de soruldu. Erbakan, “Fatih Erbakan parti kurmadan önce size danıştı mı?” sorusuna şu cevabı verdi: 

Hayır danışmadı. Ben Fatih’e geçmişte söyledim; ‘Senin yapman gereken babanın kurduğu partide çalışıp mücadele etmektir’. Necmettin Erbakan’ın bir ideolojisi vardı. Kurduğu hiçbir parti yeni parti değildi. Bir önceki partinin devamı idi.

 

 

“Fethullah Gülen sıkıyönetim zamanında ‘bana kimse dokunamaz’ diyordu”

Kitabında Fethullah Gülen ile nasıl tanıştığını da anlatan Kemalettin Erbakan şunları söyledi:

Tahtakale’de saatçilik yapan Ali Güneri, takriben ihtilalden bir buçuk ay sonra bana telefon etti. Akşam misafiri ile ziyarete geleceğini söyledi. Yanında akrabası ve misafiriyle birlikte üç kişi geldiler. Misafiri baştan aşağı koyu renk giysili, koyu renkli dar bir pantolon üzerine balıkçı yaka bir kazak ve başında bir kar başlığı vardı. Kendini Fethullah Gülen olarak tanıttı, şaşırdım. Kendisi arandığını, mecburen bu kıyafetle dolaştığını söyledi. İhtilalin şiddet ve özelliklerinden söz etti ve Necmettin Erbakan’a yapılan muameleden rahatsız olduğunu söyledi. Teşekkür ettim. Bir iki saat sohbet ettik. Gitmek istediklerinde sokağa çıkma yasağını ve arandığını hatırlatarak kendileri için yer yatağı hazırlanabileceğini söyledim. Kabul etmedi. 'Bana bir şey yapamazlar' dedi. Sokağa çıkma yasağına rağmen gittiler. Neye güvendiklerini anlayamadım. Ziyaretini de geçmiş olsun ziyareti olarak değerlendirdim.

Kemalettin Erbakan, “sizce Gülen samimi miydi?” sorusuna, “Erbakan Hoca’ya yapılanlara üzüldüğünü söylemesi bize yaklaşma gayesiydi. Bir bahaneydi. Sıkıyönetim olduğu bir zamanda ‘Bana kimse dokunamaz’ diyordu. Bunun anlamı ‘Ben bu adamlarla beraberim’ demektir” dedi. Erbakan, Gülen’in Necmettin Erbakan ile anlaşmasının mümkün olmadığını belirtti. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU