Selena Gomez: Sosyal medya bizim kuşağın canına okudu

Instagram’da 150 milyon takipçisi olan Gomez, sosyal medyayı “tehlikeli” diye niteledi

Fotoğraf: The Independent

ABD’li şarkıcı ve oyuncu Selena Gomez, sosyal medyanın gençler üzerindeki “yıkıcı” etkisine dikkat çekti.

Cannes Film Festivali kapsamında rol aldığı yeni filmi The Dead Don’t Die’ın basın toplantısında konuşan Gomez, “Sosyal medya özellikle benim kuşağım için korkunç oldu” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Instagram’da 150 milyon takipçisi bulunan Gomez, “Sosyal medyayı bir platform olarak kullanmanın harika bir şey olduğunu anlayabiliyorum ama genç kız ve erkeklerin buna nasıl maruz kaldığını görmek beni korkutuyor. Bence sosyal medya kesinlikle tehlikeli” diye konuştu.

Gomez, sosyal medya platformlarını daha güvenli bir hale getirmenin “imkansız” olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

“Bir platforma sahip olduğum için minnettarım. Çok fazla anlamsız fotoğraf paylaşmıyorum. Bir amacı olmasını seviyorum. Ve bu genç kızları görüyorum. Onlarla etkinliklerle karşılaşıyorum. Zorbalıktan harap olmuş durumdalar ve söz sahibi değiller.”

26 yaşındaki Gomez ayrıca sosyal medya kullanıcılarına, platformu kullanırken kendilerine zaman sınırlaması koymalarını tavsiye etti.

Yıllar içinde zihin sağlığına öncelik vermek için sosyal medyadan çok kez uzaklaşan Gomez en son eylülde Instagram’da yaptığı bir paylaşımda, “Sosyal medyaya ara veriyorum. Yeniden” diye yazmıştı. Gomez sözlerini şöyle sürdürmüştü:

“Sosyal medyanın her birimize sesimizi duyurma şansı tanımasına minnettar olduğum kadar, bir adım geri atıp bana verilen bu hayatı yaşayabildiğim için de eşit derecede memnunum. Sadece biraz nezaket ve teşvik! Unutmayın, olumsuz yorumlar herkesin duygularını incitebilir.”

Gomez bir ay sonra anksiyete ve depresyon nedeniyle tedavi altına alınmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style/women

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU