Ekrem İmamoğlu: 5 somut önerim var, İstanbul Ankara'dan yönetilmez

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı İmamoğlu tanıtım toplantısında konuştu

İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''İstanbul ihanet edilmemesi gereken, korunması gereken bir kenttir'' dedi.


Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra konuşmasına başlayan Ekrem İmamdoğlu "5 somut önerim var" dedi.

1 - İstanbul'un ulaşım ve trafik sorununu çözmek

2- Kent yaşamıyla mücadele etmek, pahalı yaşamı ucuzlatmak

3- İstanbul'da doğru kentsel planlama ile çevre imar deprem sorunlarını çözmek

4- istanbul'un işsizlik sorunu çözmek

5- İstanbul'da yaşam kalitesini yükseltmek, kütlür sanat spor faailyetlerini tüm İstanbul'a yaymak.

İmamoğlu "işte bu nedenle İstanbul Ankara'dan yönetilemez diyorum." dedi.

İşte İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkan bölümler:

"İstanbul ne yazık ki iradesi bağlı yöneticiler tarafından da yönetilemez yönetilemiyor. İstanbul eski model yöneticiler tarafından da yönetilemez ve yönetilemiyor. İstanbul günü birlik kararlarla da yönetilemez. Bu şehir ancak genç dinamik yeni nesil bir yönetici tarafından yönetilebilir. Ben İstanbul'u yeniden küresel iddia sahibi bir kent haline getirmek için adayım.  Bu şehrin insanlarına inanıyorum. Sizlere gençlere kadınlara emekçilere esnaflara gençlere iş insanlarına en çok da bu şehrin o güzel çocuklarına yürekten inanıyorum. 

"Ayrımcılık yapmaksızın bir yönetim olursa bu kentin insanları kendilerini çok değerli bir yurttaş hissederler. Ben demeyen biz diyebilen bir anlayış. Dostlarım ailelere destek vermeyi vaadediyorum üniversiteli gençleri desteklemeyi vaadediyorum yoksul insanlarımıza sonsuz saygı göstermeyi vaadediyorum. Dostlarım kentte yaşayan herkese adil fırsat sunmak... Göreve geldiğim gün bu şehirde yaşayan herkese eşit fırsatlar tanıyacağımızı bilmenizi istiyorum."

"İstanbul'a demokratik katılımcı yeni nesil belediyecilik vaadediyoruz. İstanbul'u İstanbullularla birlikte İstanbul'dan yönetmenin sözünü veriyorum size. Mahalle meclisleri kuracağız güzel muhtarlarımızı işin içine katmayı vaadediyorum. Küresel İstanbul Akademisi İstanbul Kent Enstitüsü gibi kurumlar kuracağız. İnsanları mutlu etmek temel öncelik olacak.Trafik kaosu bu kentin kaderi olamaz. Benim hayalim mutlu ve özgür İstanbul işsizliğin kalmadığı bir İstanbul."

"Kent anayasası yapacağız. Kent anayasası ile yeni bir mutabakat belgesi ile insana saygıyla demokratik katılımla inovasyonla yaşam kalitesi önceliğiyle. Belediyecilik insanı mutlu etme zanaatidir."

"Kimseyi ayırmayan, herkesin sesine kulak veren ve kesinlikle sizlere değer veren, emanetinize, kaynaklarınza sahip çıkan bir yönetim inşa edeceğiz. Gençler, kadırnlar birlekte çalışacağız, birlikte kazanacağız,  hep birlikte tarih yazacağız."

DAHA FAZLA HABER OKU