İmamoğlu: FETÖ sanığına ''İmamoğlu aleyhine ifade ver'' diyen bakanlar kimdir?

Ekrem İmamoğlu olaya müdahil olduğunu iddia ettiği bakanları bildiğini, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

CHP'nin İBB Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, FETÖ sanığı bir tutuklunun, kendisi ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu terör örgütüyle irtibatlandırması yönünde ifadeye zorlandığı iddialarına ilişkin konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

''Bir yerel gazeteci, FETÖ terör örgütü suçlamasıyla tutuklu olan bir kişinin ziyaretine üçüncü şahıs olarak yerel gazeteci nasıl gidebilmiştir. Herhangi birimiz böyle bir ziyareti yapabilir mi? Nasıl gidebilmiştir, kim izin vermiştir? Bahsi geçen bakanlar, yani ailesini, eşini, kendisini zorlayan, teşvik eden, 'İmamoğlu aleyhine ifade ver' diyen bakanlar kimdir? Bunları cevaplamaları gerekiyor. Gerçekten Türkiye siyaset tarihine çok önemli bir lekedir yapılan bu iş. Tabii ki suç duyurusunda bulunacağız.'' 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Tam bir kumpas"

İmamoğlu olayın Türkiye siyaset tarihine leke olarak geçtiğini söyleyerek

"Seçime 13-14 gün kala, terörle ilgili suçlanan ve içeride olan bir kişinin yönlendirilmesi çabaları ve bu yönde yapılan çalışmalar, tek tek bunları tarih olarak beyan etmesi, bence şu anki tüm siyasileri zan altında bırakmıştır. Bununla ilgili çok net açıklamalar yapmak zorundadırlar. Hem Adalet Bakanı'nı hem de Türkiye'yi yöneten tüm iradenin bu hususa cevap verme zorunluluğu vardır."

"Bu işin içinde birkaç bakan var"

Ekrem İmamoğlu olaya müdahil olduğunu savunduğu bakanların kim olduğunu bildiğini de söyledi:

"Seslendiğim bakanı ben biliyorum. Hatta dolaylı ikinci bakanı da biliyorum aldığım bilgiler doğrultusunda. Dolayısıyla 1 değil, belki birkaç bakan var bu işin içinde. Elbette buradan sesleniyorum. Hangi yetkiyle, dünya görüşüyle ve ahlakla böyle bir girişimde bulunmuştur. Elbette bunu yargıda, hukukta bir suçu var. O suç ne ise, onunla ilgili de suç duyurusunda bulunacağımı buradan beyan ediyorum."

CHP İBB Başkanı adayı İmamoğlu daha önce belediye başkanlığı yaptığı Beylikdüzü'ne müfettişler yollandığını ve geriye doğru soruşturmalar yapıldığını da söyledi. Bu soruşturmaları "lekeleme çabası" olarak niteledi ve "Acz içindeler, üzülüyorum" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU