Yardımsever Ronaldo Filistin'de iftar sofrası için 1,5 milyon euro bağışladı

Juventus'un Portekizli yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo Filistin'e daha önce de yardımda bulunmuştu

Cristiano Ronaldo / Fotoğraf: AA

Portekiz basınında yer alan haberlere göre; daha önce de Filistin'e yardımda bulunan 34 yaşındaki futbolcu, bu ramazan ayında da Filistin'i unutmadı.

İtalya Serie A ekiplerinden Juventus forması giyen Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, Filistin'de iftar yemekleri için 1,5 milyon euro bağışladı.

 

Ronaldo1.jpg
Fotoğraf: AA

 

Gönüllü hayır elçisi

Portekiz futbolunun dünyaya sunduğu en önemli futbolcu olarak gösterilen Cristiano Ronaldo, sadece Filistinlilere değil yardıma ihtiyacı olan herkese yardım elini uzatıyor.

Ronaldo, "Save the Children", “Unicef” ve "World Vision" gibi hayır kurumlarının gönüllü elçisi olarak da görev alıyor.

2014 Altın Top ödülü konuşmasında kan kanseri olan çocuklara değinmesi ve onlara herkesin yardım elini uzatmasını istemesi büyük ilgi toplamıştı.

 

ronaldo-AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

2014'te Erik Ortiz Cruz adlı 10 aylık bir çocuğun annesi Ronaldo'dan formasını istedi. Ronaldo ailenin hikayesini öğrendikten sonra Ortiz’in beyin ameliyatı için gereken 70 bin euroyu ödeyerek tedavisini başlattı.

Ronaldo, 2013’te UEFA'nın Yılın Takımı kadrosunda yer alarak 100 bin euroluk ödüle hak kazandı ve bu parayı Kızıl Haç'a bağışladı. 2014'te Real Madrid'le birlikte Şampiyonlar Ligi'ni kazandı ve bunun karşılığında 500 bin euro prim elde etti. Bu parayı da elçisi olduğu kuruluşlara bağışladı.

 

juventus main1 afp.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Ronaldo 2015'te Nepal'de yaşanan depremde hayatını kaybedenlerin aileleri ve zarar gören insanlar için “Save the Children” vakfına 6 milyon euro bağışladı.

2012’de kazandığı Altın Ayakkabı ödülünün açık arttırmada satılmasına izin vererek elde edilen yaklaşık 1,5 milyon euronun da yine Filistinli çocuklara bağışlanmasını sağladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıldız futbolcu 23 Mart 2013’te İsrail-Portekiz maçında İsrailli futbolcu Yuval Spungin'in forma değiştirme isteğini reddetti.

Portekizli yıldız sadece maddi yardımlarla gündeme gelmedi; Real Madrid'de oynadığı dönemde, Filistinli çocuklarla kulübün düzenlendiği organizasyonlara da katıldı. Ronaldo, 2015 yılında Filistinli Haydar Mustafa ile bir araya gelerek hayalini gerçekleştirmesini sağladı.

Filistin’de Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanan evde kardeşi, anne ve babasını kaybeden, 5 yaşındaki Ahmed’le de İspanya’da bir araya geldi.

 

Ronaldo-Özil-Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Mesut Özil: Ronaldo, Kuran okuduğumda büyük bir dikkatle dinliyor

Real Madrid’den takım arkadaşı olan Mesut Özil, Cristiano Ronaldo ile yaşadığı bir anıyı anlatmış, “Kur'an okuduğumda büyük bir dikkatle dinliyor ve dinlemek ona ayrı bir huzur veriyor" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU