AK Parti Sözcüsü’nden Kılıçdaroğlu'na: '13 şehidin sorumlusu Erdoğan' ifadesi Türkiye'nin terörle mücadelesine doğrudan saldıran bir provokasyon

Çelik, "Cumhurbaşkanımızın şehit aileleriyle ilgili hassasiyetini sorgulayanların, şehit cenazelerine gittiğinde gördüğü muameleyi hepimiz görüyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamasında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Çıkıp da '13 şehidin sorumlusu Erdoğan' dediği zaman bu, Türkiye'nin terörle mücadelesine doğrudan saldıran bir provokasyondur" dedi.

Çelik, “PKK aynı DEAŞ gibi bir cinayet, katliam şebekesi. Buna insanlık, haysiyet, namus, vicdan adına verilmesi gereken en hafif tepki lanetlemektir” ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:

Emin olun Kürt çocuklarının geleceğini buraya bağlayanların gözünde, PKK'nın yöneticilerinin hayatı, bütün Kürt çocuklarının hayatından daha kıymetli. Böylesine katliam siyaseti yapıyorlar.

ABD'ye Gara tepkisi

ABD'nin Gara açıklamasını da değerlendiren Çelik, “Beklediğimiz şey bu 'eğer'li cümlenin, meşru ve egemen bir NATO müttefikiyle PKK terör örgütünü eşitleyen, son derece vahim, yanlış ve kınanması gereken ve Amerikan Dışişleri Bakanlığından da sorgulanması gereken bir ifade olduğunun farkına varılmasıdır” dedi.

Çelik ayrıca, ABD'den Türk demokrasisine, yargısına mutlak saygı, terörle mücadele konusunda katıksız destek beklediklerini ifade etti.

"Hepimiz görüyoruz"

AK Parti Sözcüsü ayrıca, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit aileleriyle ilgili hassasiyetini sorgulayanların, şehit cenazelerine gittiğinde gördüğü muameleyi hepimiz görüyoruz" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU