İmamoğlu: İftar sofralarında ailem, geçmişim üzerinden konuşan zavallılara gülüyorum

Ekrem İmamoğlu, engelliler haftası kapsamında düzenlenen iftar programında konuştu

Bakırköy Belediyesi'nin düzenlediği iftar öncesinde açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu iftar sofrasında siyaset konuşmayacağını söyledi:

''Konuşanları da çok da tasvip ettiğimi söyleyemem. Hele hele iftar sofralarında, benim şahsiyetim, ailem, geçmişim ve memleketim üzerinden konuşan zavallılara da buradan gülüyorum. Onlar zavallı. Gerçekten zavallı. Size olan güvenimle ve sevgimle, sizlerin benimle sevgiyle kucaklaşmanızdan duyduğum özgüvenle, bu şehrin 16 milyon insanının birbirine yardım ettiği bir gelecekte, hep bir arada olmak duygusuyla size son olarak şunu söylüyorum. Yavaş yavaş söyleyelim: Her şey çok güzel olacak.''

''10-16 Mayıs Engelliler Haftası'' etkinlikleri kapsamında, yaklaşık 600 engelli vatandaşın katıldığı iftar yemeğinde İmamoğlu'nun isteği üzerine, ''Her şey çok güzel olacak'' sloganı işitme engelli vatandaşlarca işaret diline çevrildi.

İstanbul'un engelliler için daha rahat bir şehir olması için çalışacağını belirten İmamoğlu, "İstanbul'un tüm engelli kardeşlerime, hemşehrilerime adil bir şehir olması için mücadele edeceğim. Bu güzel şehrin engelsiz, erişilebilir, her hemşehrimin keyif aldığı bir şehir olması için mücadelede edeceğim." ifadesini kullandı.

Belediye başkanı seçilmesi halinde engellilerin ihtiyaçları için uzmanlarla çalışma yürüteceklerini kaydeden İmamoğlu, "Engelliliğe duyarlı bir kent olmayı, vatandaşlarının da bu şehirde yaşayanlarının da bilinçlendirilip aynı şekilde engelli vatandaşlarımıza destek olabildiği, katkı sunabildiği ve yardımcı olabildiği bir şehir olmayı başaracağız. Tüm bunlar mümkün." değerlendirmesinde bulundu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na bir engelli tarafından portresinin resmedildiği tablo hediye edildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU