Özkök: Bir milli politika oluşturmanın tam zamanı

Özkök, iktidar ve muhalefete “kimsenin siyasi malzeme olarak kullanmayacağı” milli politika için çağrı yaptı

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, iktidarın ve muhalefetin bir milli politika oluşturmasının zamanının geldiğini söyledi.

Özkök, bugünkü köşe yazısında 13 Türkiye vatandaşının hayatını kaybettiği Gara’da operasyon hakkında yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

PKK’nın elinde tutulan kişilerin başka bir şekilde kurtarılmasının mümkün olup olmadığını sorgulayan Özkök, şu görüşlerini dile getirdi:

Terör örgütü PKK’nın elindeki öteki vatandaşlarımızı nasıl kurtaracağız... Daha önce “başarılı” olan yani kurtarılan vatandaşlar için izlenilen yolu mu? Yani görüşmeleri, hiç olmazsa arabulucular vasıtasıyla bir çözüm aramayı mı? Yoksa “başarısız” olunan bu yolda bir kere daha başarısız olma ihtimalini de göze alacak mıyız?

Birinde “Devlet teröristle masayla oturmaz” kararlılığı... Ötekinde “Söz konusu olan vatandaşımızın hayatı ise elbette görüşülür” gerçekçiliği ve özgüveni... Biliyorum... Zor bir karar... Çok zor... Ama sadece “şehitlik” mertebesine övgüler yaparak bunu çözmenin de sınırına geldik. Bence iktidarın ve muhalefetin üzerinde birleşebileceği ve kimsenin bunu siyasi malzeme olarak kullanmayacağı bir milli politikayı oluşturmanın tam zamanıdır.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU