Ekrem İmamoğlu'nun iki vaadini daha İBB oybirliği ile kabul etti

İstanbul'da öğrenciler aylık ulaşım kartını 40 TL'ye alacak, ramazan bayramında ve 19 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi oybirliği ile öğrenci aylık mavi kart ücretinin indirilmesini kabul etti. Böylece öğrenci için mavi kart ücreti aylık 85 liradan 40 liraya indi. 

Yine oylamada , hem ramazan bayramı boyunca, hem de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramında İstanbul’daki toplu ulaşım hizmetinin ücretsiz verilmesi kararı da oy birliğiyle kabul edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinden önceki vaatlerinde annelere, çocukları 4 yaşına gelene kadar ücretsiz ulaşım imkanı sağlayacaklarını, öğrencilere de aylık İstanbulkart’ın 50 liradan verileceğini açıklamıştı.  

Konu bugün İBB meclisi'nde oylandı. AK Parti İBB Meclis grubu, öğrencilerin aylık kartını 40 liraya indirmeyi ayrıca ramazan bayramı süresince toplu taşımanın ücretsiz olmasını önerdi.

Yapılan oylamada, toplu ulaşımın ücretsiz sağlanması oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre, ramazan bayramı süresince 4 Haziran 06.00'dan, 6 Haziran 24.00'e kadar tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

İstanbullular, İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı İETT Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, metrobüs, nostaljik tramvay ve tünel,  Şehir Hatları A.Ş Vapurları, özel deniz toplu ulaşım, Metro İstanbul A.Ş'ye bağlı tramvay, metro, hafif metro ve füniküler, teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay araçlarında hiçbir ücret ödemeden seyahat edebilecek.

Daha önceki bayramlarda İstanbul'daki toplu ulaşım araçları Bayramlarda yüzde 50 indirimli olarak hizmet veriyordu. Ekrem İmamoğlu, hem ulusal hem de dini bayramlarda İstanbullulara bedava ulaşım hizmeti verileceğini vadetmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU