"Türkiye Futbol Federasyonu Göztepe'mizin gözünde yok hükmündedir"

Göztepe Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'na küme düşmeme mücadelesi veren takımların maçlarını aynı saatte oynatmaması gerekçesiyle tepki gösterdi

Fotoğraf: Twitter

Spor Toto Süper Lig'de 33. haftada 19 Mayıs Pazar günü Bursaspor'la karşılaşacak Göztepe, son haftalarda küme düşme hattındaki takımların maçlarının aynı gün ve aynı saatte başlamaları gerektiğini ancak başvurularına rağmen bunun gerçekleşmediğini bildirdi.

Göztepe Kulübünden yapılan açıklamada, Süper Lig'de 32. ve 33. hafta programlarının açıklanmasının ardından 6 Mayıs'ta Türkiye Futbol Federasyonu’na yazılı olarak Süper Lig'de küme düşecek takımları belirleyecek olan son 2 hafta maçlarının aynı gün ve saatte oynanması talebinde bulunulduğunu ancak taleplerine olumsuz yanıt geldiği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Liglerde genel teamülün şampiyonluk yarışı ve düşme potasından kurtulma mücadelesi veren ilgili takımların maçlarının aynı gün ve saatte oynaması yönünde olduğunun bildirildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son 10 yılın 9’unda 33. haftada birbirini ilgilendiren maçlar aynı gün ve aynı saatte oynanmıştır. Lig tarihimizde belki de ilk defa son 2 haftaya girilirken ligden düşecek takımlardan sadece bir tanesinin belirlendiği ve küme düşme hattında birçok takımın çok az bir puan farkıyla birbirleriyle yarıştığı bir sezon geçirmekteyiz. Kaldı ki Almanya, Belçika, Hollanda başta olmak üzere, dünyanın önemli liglerinde maç programı liglerin son haftalarında kulüplerden bir talep gerekmeksizin futbol federasyonlarının kendi iradesiyle aynı gün ve saatte oynanacak şekilde düzenlenmektedir."

33. hafta fikstürüne bakıldığında küme düşme hattını ilgilendiren maçlardan ikisinin pazartesi, birinin ise pazar günü oynanacağı belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Bu maçların pazartesi günü oynanması yönündeki kararı Türkiye Futbol Federasyonu hangi gerekçelerle vermiştir. Bu konuda yapılan müracaatlar hakkında kamuoyunu aydınlatmak zorundasınız. Bu onurlu mücadelenin gölgelenmemesi ve yıllarca sürecek polemiklere mahal verilmemesi adına yaptığımız bu başvurunun reddini tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz. Unutmayın ki sizin göreviniz, adalet dağıtmaktır. Hiçbir hakkaniyet esasına dayanmadan bu şekilde bir program yapan ve müracaatımıza rağmen bunu reddeden bir federasyonun takımlara adalet dağıtmasını mümkün görmüyoruz. Bu gerekçeyle mevcut Türkiye Futbol Federasyonu Göztepe'mizin gözünde yok hükmündedir.”

Sarı-kırmızılı kulüp, resmi Twitter hesabından paylaştığı video ile önceki yıllarda küme düşme hattında olan takımların maç saatlerini paylaştı. 
 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU