Bangladeş'te ABD vatandaşı blog yazarını öldürmekle suçlanan 5 kişi idama mahkum edildi

Bangladeş'te Terörle Mücadele Özel Mahkemesi, Bangladeş asıllı ABD vatandaşı blog yazarı Avijit Roy'u 2015'te palalarla saldırarak öldüren 5 kişiyi idam cezasına mahkum etti

Avijit Roy, Şubat 2015'te eşiyle başkent Dakka'daki kitap fuarından evinde dönerken palalı bir grubun saldırısına uğramış ve saldırıda hayatını kaybetmişti / Fotoğraaf: AFP

Kamu Savcısı Gulam Server Han yaptığı açıklamada, sanıkların, ülkede çok sayıda aktivist ve yazarın öldürülmesinden sorumlu olan, El Kaide terör örgütünden esinlenerek kurulan "Ensaralllah Bangla Takımı" adlı örgütün üyesi olduğunu belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Örgütün lideri de idama mahkum edildi

Örgüt lideri olduğu belirlenen firari eski Binbaşı Seyit Ziya'ül Hak ve bir grup örgüt üyesinin gıyaplarında idama mahkum edildiklerini aktaran Han, "Suç, kuşkuya yer vermeyecek şekilde kanıtlandı. Mahkeme olabilecek en yüksek cezayı verdi" dedi.

ABD vatandaşı Roy'un öldürülmesi

c, Şubat 2015'te eşiyle başkent Dakka'daki kitap fuarından evinde dönerken palalı bir grubun saldırısına uğramıştı.

Saldırı sonrası Roy olay yerinde hayatını kaybederken, eşi Rafida Ahmed başından yaralanmış ve bir parmağını kaybetmişti.

Roy'un öldürülmesinin ardından onun kitaplarını yayımlayan yayınevi sahipleri Faysal Abidin Dipan ve Ahmed Raşid Tutul da Ekim 2015'te benzer saldırılara maruz kalmıştı.

Dipan evinde uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitirirken, Tutul yaralanmıştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU