Çocukları cezaevinde olan kadınlar: Madem cennet kokuyoruz, neden muhatap alınmıyoruz?

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Öcalan’a tecridin sonlandırılması talebiyle açlık grevi yapan tutukluların anneleri ile TBMM’de bir araya geldi

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, çocukları açlık grevinde olan anneler ile Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Buldan, ölüm orucunda olanların yaşaması için çabaladıklarını söyledi: 

“Bu çocuklar tecridin kalkması için bedenlerini açlığa yatırdı. Ancak hükümetin bu konuya yaklaşımı, açlık grevinde olan insanlara yaklaşımı, hukukun ayaklar altına alındığının göstergesidir. Bu ülkede adalet ve hukukun olmadığını biliyoruz ancak bu ülkede hala vicdanlı insanlar var. Bu vicdanlı insanların bir an önce harekete geçmesi, açlık grevinde olanların bu grevi bitirebilmesi için tecridin kalkması yönünde yaptıkları çağrının dikkate alınması gerektiğini ifade ediyorum”

Çocukları açlık grevinde olan annelerinin cezaevleri önündeki eylemlerine değinen Buldan “Annelerimizin mücadelesi çocuklarının canlarına ve yaşamlarına herhangi bir şeyin gelmemesi içindir” dedi.

Buldan: Adım atılması gereken gün bugündür

Buldan, “Olumsuzlukların oluşmaması ve bu ülkenin adaletine, hukukuna ve vicdanına olan saygıdan da yola çıkarsak eğer biran önce adımların atılması ve İmralı üzerindeki tecridin son bulması gerektiğini buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Kadınların gösterdiği duyarlılık ve mücadelenin herkes tarafından sahiplenilmesi gerektiğini ifade eden Buldan Mustafa Şentop'a teşekkür etti:

"Annelerimiz dün burada Genel Kurul’da, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ denilen bir salonda bir çığlık yükselttiler. Bu çığlığı kimse duymadı. Randevu talep ettiler, onların talebini tek kabul eden Meclis Başkanı Mustafa Şentop oldu. Biz annelerimizin talebini kabul ettiği için kendisine teşekkür ediyoruz. Bu duyarlılık Şentop’la sınırlı kalmamalı, bu duyarlılık vicdan sahibi olan herkeste olmalı."

 


“Çocuklarımızın ölümüne seyirci kalamayız”

Çocukları cezaevinde açlık grevinde olan kadınlar adına Nezahat Teke söz aldı. Daha önce de Meclis Başkanı ile görüştüklerini ama sonuç alamadıklarını söyledi ve Adalet Bakanlığı’ndan 2 aydan fazladır randevu istedikleri halde kabul edilmediklerini dile getirdi:

" 'Cennet annelerin ayaklarının altındadır' diyorlar. Mademki anneler cennet kokuyor neden bizi muhatap almıyorsunuz. Çünkü bu davanın sahibi biziz bu evlatlar bizim evlatlarımız. Ölümlerine seyirci kalamayız. Maalesef bugün Türkiye’de annelere uygulanan şiddet, cennet dedikleri anneler yerlerde sürükleniyor. Ben ömrüm boyunca 7 yaşımdan beri bir tel saçımın dışarıda olmasına asla izin vermezken, eğer bugün annelerin tülbentleri yerlerde sürükleniyorsa bu dünyanın ve insanlığın ayıbıdır.”

 
Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU