Dışişleri Bakanlığı'ndaki atama Çavuşoğlu'na soruldu: Benden daha iyi yabancı dil konuşuyor

Çavuşoğlu Dışişleri Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne atanan Bekir Gezer ile ilgili eleştirilere yanıt verdi

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne Bekir Gezer'in atanması sosyal medyada eleştiri içeren paylaşımlara neden olmuştu. 

Gezer'in imam hatip lisesi mezun olması nedeniyle yapılan eleştirilere Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet tepki göstermişti.

 


Çavuşoğlu, Romanya Temsilciler Meclisi Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Angel Tilvar'i kabul ettikten sonra gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu yanıtladı.

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde imam hatip mezunu çalışanlar olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, Gezer'in atanmasına yönelik eleştirilerle ilgili şunları söyledi:
 

"Bekir Bey'in yaptığı görevlere baktığımızda tecrübeli bir arkadaşımız. Eğitimine baktığımızda 2 üniversite mezunu. 3 tane dili benden daha iyi biliyor. Kriter nedir? Bu tür suni eleştirileri doğru bulmuyoruz. Bakanlığımda çalışan diplomat arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Bizim diplomatlarımız dünyanın en başarılı diplomatlarıdır."


Çavuşoğlu Dışişleri'nde çalışan diplomatların dünyanın en başarılı diplomatları olduğunu söyledi, ayrım yapmamaya özen gösterdiklerini belirtti.

Daha önce Ulaştırma Bakanlığı'nda görev alan Gezer, Ankara-İstanbul hızlı tren projesinin altyapı projesinde yönetici olarak görev almasının yanı sıra Avrupa Birliği IPA Hibeleri Programı Otoritesi Başkanlığı görevini yürütmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU