Ali Koç'tan Cengiz'in açıklamalarına tepki: Bu zihniyet olduğu sürece Türk futbolunda ne barış ne kardeşlik olur

Galatasaray Başkanı Cengiz'in açıklamalarına tepki gösteren Koç, "Müthiş bir yalan, iftira kampanyası ve algı operasyonu yapıyorlar" dedi

Fotoğraf: AA (arşiv)

Süper Lig’in 25. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Fatih Karagümrük’ü 2-1 mağlup etti.

Maç sonrası Fenerbahçe Kulübü Başkan Ali Koç basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in dün yaptığı açıklamalarına tepki gösteren Koç, "O kadar çok konuştu ki, siz de hatırlayamıyorsunuz konuların hepsini. Koskoca adamların yalanları, iftiraları, beni ve kulübümü hedef almalarına biz ayak uyduramayız, yetişemeyiz" dedi.

"Müthiş bir yalan, iftira kampanyası ve algı operasyonu yapıyorlar" diyen Koç,  "Yapsınlar, canları sağolsun. Ama sanmayın ki biz bunlara cevap vermeyeceğiz. İlgili arkadaşlarımız bilgi ve belgelerle cevap verecektir. Bu zihniyet olduğu sürece Türk futbolunda ne barış ne dostluk ne de kardeşlik olur. Böyle marjinal bir ülke ligi olarak futbola devam ederiz" diye konuştu.

"Az bile ceza vermişler"

Arda Turan’a verilen ceza için“Az bile vermişler” diyen Ali Koç şöyle devam etti:

Ben bu işlere şu anda girmeyeceğim. Taraftarlarımız tarafından tenkit edilme pahasına da olsa çok fazla topa girmemeye çalışıyorum. Çok ağır itham ve iddialar var, bunların araştırılması lazım. Küfür mü edildi, 3 bin kişi mi geldi, localara adam mı alındı, hepsinin cevabını vereceğiz. Biz bunların cevabını misliyle vereceğiz. Hızlarını alsınlar, bitsin açıklamaları. Türk futbolunun kalitesinde yöneticilerin kalitesi ve söylemleri de çok önemli. Basında dikkat ediyorum, 'Bravo Fenerbahçe’ye, bu söylemleri hiç muhatap almıyorlar, ortamı germiyorlar' demiyorsunuz. Koskoca adamların iftiralarını araştırmanızı rica ediyorum. Savcılık var, spor şube var, emniyet var, TFF yetkilileri var. Biz rakibiz, bizi bırakın, devletin güzide kurumlarını bile zan altında bırakıyorlar. Biz bir yere kadar hürmet gösterebiliriz ama biz de bir camiayı temsil ediyoruz. Tez zamanda ilgili arkadaşlarım, ne cevap gerekiyorsa bunu vereceklerdir ama ayıp ediyorlar. Kaostan beslendiklerini biliyoruz ama kaos meydana getirerek ne kendi kulüplerine ne de Türk futboluna katkı sağlarlar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU