Türkiye sınırındaki Çobanbey'de bombalı saldırı: 1 ölü, 12 yaralı

Suriye Türkiye sınır hattı yakınındaki Çobanbey beldesinde araca yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu bir sivil öldü, 12 sivil yaralandı

Kilis'in Elbeyli ilçesinin karşısındaki Suriye’nin Çobanbey beldenin çarşısında, en işlek caddede bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenlendi. 

Patlamada bir sivil öldü, 12 sivil yaralandı. Çevredeki dükkanlar zarar görürken, çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.

Güvenlik güçleri olay yerinde incelemeye ve güvenlik tedbirleri almaya başlarken, ambulanslarla yaralılar beldedeki hastaneye sevk edildi.  

Olay yerinde incelemeler yapan yerel güvenlik güçleri, saldırının terör örgütü YPG/PKK tarafından düzenlendiği ihtimali üzerinde duruyor.

 

20210213_2_46852280_62475041.jpg
Fotoğraf: AA

 

Çobanbey’de Türkiye üniversite açmaya hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 6 Şubat’ta Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak Suriye'nin kuzeyinde Çobanbey Tıp Fakültesi ile Çobanbey Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu açılacak.

Kararı, "kendisine uzanan kardeş eli ile güçlenen, kendine açılan yaralarla meşgulken artık yaralar sarmaya memur olan sağlık ve insanlık hadimi genç yarınların geciktirilmiş dünlerine atılan kutlu ve mukaddes bir adım" değerlendiren SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl tıp fakültesi ve sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu kurulması için çalışmalara başladıklarını açıklamıştı

Türkiye’nin 2016’da düzenlediği Fırat Kalkanı Harekatı ile IŞİD’in elinde olan Çobanbey’de kontrol Özgür Suriye Ordusu’na geçmişti.

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU