Cumhurbaşkanı: Recep Tayyip Erdoğan adını taşıyan bir üniversiteye yakışan Türkiye'de ilk 10'a girmektir

Türkiye'nin uzay çalışmalarına gelen eleştirilere de tepki gösteren Erdoğan, "Bunların asıl sıkıntısı siyasetten iş dünyasına medyadan akademiye uzanan toplumu yönetebildikleri gizli iktidarlarının yıkılıyor olması" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ek binasıyla Çayeli Eğitim Fakültesi ek binası açılış programında konuştu.

6 aylık aranın ardından memleketi Rize'de olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Erdoğan, "Kısa süre önce TV'de birileri üniversitelerin sayısıyla dalga geçerken 'Profesörü olmayan üniversite var, bunlarla mı övünüyorlar' diyordu. Recep Tayyip Erdoğan üniversitesinde yüzün üzerinde profesör var" dedi.

Recep Tayyip Üniversitesine her türlü desteği saldıklarını ifade eden Erdoğan, üniversitenin "iftihar" edilen bir düzeye geldiğini söyledi.

Erdoğan, "Tabii biz bu seviyeyi yeterli bulmuyoruz. Üniversitemizin önce ülkemizde ilk 10'ai, ardından dünyada ilk 500'e girmesini bekliyoruz. Ben siz değerli hocalarıma güveniyorum. Recep Tayyip Erdoğan ismini taşıyan üniversiteye yakışan da budur" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bir kesim var ki, her olumlu gelişme onların üzerine kabus gibi çöküyor"

"Milli Uzay Programı" hakkında konuşan Erdoğan, Türkiye'nin uzay çalışmalarına gelen eleştirilere de tepki gösterdi.

"Türkiye'nin böylesine iddialı hedefler ortaya koyması, kalbinde azıcık ülke sevgisi olanları heyecanlandırdı" diyen Erdoğan, "Ancak bir kesim var ki, her olumlu gelişme onların üzerine kabus gibi çöküyor. Dnyada kendi ülkesinin felaketini dileyecek, her felaketten haz duyacak kadar insanına yabancılaşmış başka bir kesim var mı bilmiyorum. Bu kesimi mazur görmek istiyoruz ancak bu hüsnü niyeti bile hak etmiyorlar" diye konuştu.

Erdoğan eleştirilerine şöyle devam etti:

Bölünmüş yol yaparsınız 'Buraya uçak mı inecek', uzay programı açıklarsınız 'Başka işiniz mi kalmadı' derler. Yarın öbür gün uzaya kendi bilim insanımızı gönderdiğimizde 'Dünyaya mı sığmadınız' diyeceklerini duyar gibiyim. Her ilimizde üniversite kurduğumuzda bunların nasıl feveran ettiğini unutmadık. Bunların asıl sıkıntısı siyasetten iş dünyasına medyadan akademiye uzanan toplumu yönetebildikleri gizli iktidarlarının yıkılıyor olması. Kimsenin lafında, peynirinde, gemisinde gözümü yok. Yürütülen işlere takoz olmaya izin vermeyiz.

"Aile, eğitim ve kültür konularında arzu ettiğimiz inkişafı sağlayamadık"

"Bir hususta özeleştiri yapmak istiyorum" diye Erdoğan, şunları kaydetti:

Tarihimizin en büyük altyapı hamlesini gerçekleştirdik. Aile, eğitim ve kültür konularında arzu ettiğimiz inkişafı sağlayamadığımızı da kabul etmemiz gerekiyor. Bizden önceki neslin, bizim neslimizin, bizden sonraki neslin ilk hayatı bu çarpıklıklarla mücadele ile geçti. Ailemize, inancımıza, kültürümüze sahip çıktık. Ayasofya'dan başörtüsüne kadar her alanda süren bu mücadele hem bizi yetiştirdi, hem diri tuttu. O eksikleri gidermemiz lazım. Aileden eğitime, kültürden sanata bu alanları önceliklerimizin en başına alacağız.

"Üniversiteleri marjinal grupların sahası olmaktan çıkarıp bilim yuvası haline getireceksiniz"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana, Ankara, Erzurum, İstanbul, Konya, Malatya, Mardin, Sakarya, Şanlıurfa, Trabzon, Van il gençlik kolları kongrelerine canlı bağlantıyla katılarak açıklamalarda bulundu.

Partisindeki genç mensuplara büyük güven duyduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kalplerindeki imanla, bir ellerinde kitap, bir ellerinde bilgisayarla eğitime öğretime odaklanan gençler görüyorum. Bugün bu salonlarda vakitlerini sapkın ideolojilere verenlerin değil, kendi devletlerinin hizmetlerinde olanlarla omuz omuza yürüyen gençler görüyorum" dedi.

Türkiye'nin büyüdükçe gençlere geniş ve çeşitli kariyer fırsatları sunabildiğini de dile getiren Erdoğan şöyle devam etti:

Yerli otomobili sizler yapacaksınız, ülkemizi uzayda sizler temsil edeceksiniz. Üniversiteleri marjinal grupların eylem sahası olmaktan çıkarıp bilim yuvaları haline sizler getireceksiniz. Son 18 yılda çok çalıştık, Türkiye'de yükseköğrenim görmek isteyen her gencimize bu hayalini gerçekleştirebileceği bu durumu biz kurduk. Eğitimin her kademesi gibi yükseköğretimi ücretsiz yapmakla kalmadık, istisnasız herkesin erişimine açtık. Türkiye'de biz geldiğimizde geniş bant internet altyapısı neredeyse hiç yoktu. Tamamına yakınını biz kurduk. Eğitimde ve iş hayatında hayalini gerçekleştirememiş her bir gencimizin üzüntüsü bizim üzüntümüzdür. Ulusal ve uluslararası düzeydeki her çabanızı elimizdeki imkanları seferber ederek destekleyeceğiz.  

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU