AK Partili Özel'e "halis-muhlis FETÖ'cü" diyen Ocaktan özür diledi: İtidalimi kaybediyorum

AK Parti'nin YSK'daki temsilcisi Recep Özel'e, FETÖ liderini ziyaret etmesini hatırlatarak "halis-muhlis FETÖ'cü" diyen Karar yazarı Mehmet Ocaktan bugün özür diledi: Gülen'i ziyaret eden siyasilerle ilgili haberleri görünce İtidalimi kaybediyorum

Karar yazarı Ocaktan (sağda) AK Parti YSK Temsilcisi Özel için kullandığı "FETÖ'cü" ifadesinin maksadını aştığını söyledi

AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu'ndaki temsilcisi Recep Özel hakkında "halis muhlis FETÖ'cü" diyen Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan bu ifadenin "maksadını aştığını" belirterek özür diledi.

Özel, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na destek açıklayan sanatçılarla ilgili bir tweet atarak, "Sanatınız da adamlığınız da yalan! Seçim yenilemeye verilen tepki adeta 'emir komuta zinciri' gibi! Partiler kapatıldı sustular, kıyafetinden dolayı işten atılanlara sustular, PKK öldürürken sustular! Şimdi Ekrem için sıraya girdiler! Adaletinizin terazisini sileyim paslanmasın!" ifadelerini kullanmıştı.

Hediye takkeyi hatırlattı

Sosyal medyada da oldukça ses getiren bu sözler Ocaktan'ın da gündemindeydi. Gazetesinin 13 Mayıs'ta yayınlanan yazısında Özel hakkında şöyle yazmıştı:

Düşünün ki bir AK Partili vekil çıkıyor, sanatçılar dahil geniş kesimlerin YSK kararını protesto için başlattıkları “Her şey çok güzel olacak” kampanyasını eleştirmek için “Adaletinizin terazisini sileyim paslanmasın” gibi seviyesiz ve utanç verici ifadeler kullanabiliyor. Peki kim bu vekil? AK Parti’nin aynı zamanda YSK’da görevli olan temsilcisi... Bu vekilin herkeste olmayan çok önemli bir özelliği daha var, halis muhlis FETÖ’cü olması. Anlayacağınız soyadı kadar “özel” bir vekil. FETÖ lideri Fetullah Gülen’in özel olarak “namaz takkesi hediye ettiği” ve de himmet dairesinin içinde yer alan şanslı (!) bir vekil. Vekilimiz gerçekten olağanüstü bir şansa sahip, zira Bank Asya’nın önünden geçenlerin bile yargılandığı bir Türkiye’de, o hala AK Parti’nin en cengaver FETÖ’cü temsilcisi olmaya devam ediyor. 

İşte şimdi bu FETÖ’cü vekil çıkmış, YSK’nın hukuk cinayetini savunmak için güya aklınca herkese laf çakıyor, bunu yaparken de ‘siyasetin dili’ni seviyesizleştirmede hiçbir sınır tanımıyor. 

Dindar-muhafazakar kesimlerin nasıl bir kirlilik denizinin etrafında dolaştığını gösteren bundan daha iyi bir örnek olabilir mi? En dramatik olanı da, 15 Temmuz ihanetine rağmen, AK Parti’nin hala bir FETÖ’cü tarafından savunuluyor olmasıdır.

Özel bu satırlara hem sosyal medyadan cevap verdi hem de Ocaktan'ı arayarak "sitemlerini" iletti.

Özel'in konuyla ilgili sosyal medya paylaşımları şöyleydi:

 

 

 

 

 

 

 

Ocaktan, bugünkü yazısında Özel hakkında "Kendisiyle yakinen tanışmam, kendisine karşı kişisel bir tavrım olamaz" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Fetullah’ı ziyarete gitmiştir, ancak benim “FETÖ’cü” ifadesini kullanmam doğru olmamıştır"

"Ancak belirtmem gerekiyor ki geçmişte Fetullah’la bir şekilde ilişkisi olmuş, ya da onu ziyarete gitmiş siyasilerle ilgili haberleri görünce itidalimi kaybediyorum ve bu örnekte de olduğu gibi maksadını aşan bir durum ortaya çıkabiliyor. Evet Recep Özel, Fetullah’ı ziyarete gitmiştir, ancak benim “FETÖ’cü” ifadesini kullanmam doğru olmamıştır, bundan dolayı özür beyan ediyor, helallik diliyorum."

Ocaktan yazısının sonunda Özel'in açıklamasına da yer verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU